Ansamblul „Meseșul junior”, la cea de-a cincea ediție a Festivalului de Folclor „Plai de Romanați”

Ansamblul „Meseșul junior” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj a participat, în perioada 3-4 septembrie, la cea de-a cincea ediție a Festivalului de Folclor „Plai de Romanați” din comuna Dobrosloveni, județul Olt, eveniment la care au participat și alte ansambluri din Bulgaria, județele Alba, Gorj și Olt.
Ansamblul Folcloric „Meseşul”, aparținând Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, şi-a propus să-şi creeze o pepinieră de tineri dansatori, instrumentişti şi solişti vocali, un demers firesc pentru conservarea cântecului şi dansului popular din judeţul Sălaj. Astfel, în octombrie 2011 a luat fiinţă Ansamblul Folcloric „Meseşul junior”, format din tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 22 de ani.
În ultimii ani, ansamblul a participat la mai multe festivaluri folclorice, atât în Sălaj cât şi în alte judeţe, cum ar fi Cluj, Maramureş şi Satu Mare. Ansamblul se mândreşte cu Trofeul Festivalului ,,Dor de cântec şi de joc” Horoatu Crasnei – Sălaj în anul 2013 şi cu premiul III la Festivalul ,,Prin tradiţii spre… identitate”, Apahida – Cluj, în anul 2016.
Micii dansatori sunt îndrumaţi de către Paula Taloş Pop – şef secţie Ansamblul Folcloric „Meseşul” şi Radu Mureşan – coregraf.

One Thought to “Ansamblul „Meseșul junior”, la cea de-a cincea ediție a Festivalului de Folclor „Plai de Romanați””

  1. peceiu

    bravo frumosilor ne bucuram de voi
    sa fiti tot asa de frumosi si sa ajungeti cit mai sus
    bravooo

Leave a Comment