A apărut suplimentul „Eroii sălăjeni şi faptele lor”

„Eroii sălăjeni şi faptele lor”, noul supliment al revistei „Caiete Silvane”, a văzut lumina tiparului. Publicaţia reuneşte texte prezentate la concursul omonim organizat de către Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, al Bibliotecii Judeţene „I.S. Bădescu”, al Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului şi al Asociaţiei Jurnaliştilor din Judeţul Sălaj.
Varianta online a suplimentului se găseşte pe site-ul revistei „Caiete Silvane”, la adresa http://www.caietesilvane.ro/documente/docs/eroi%20salajeni%202013.swf. Varianta tipărită va fi distribuită la manifestările comemorative de la Treznea, în 9 septembrie, şi de la Ip, în 14 septembrie.
Concursul de eseuri „Eroii sălăjeni şi faptele lor”, aflat anul acesta la a patra ediţie, se adresează elevilor de gimnaziu şi de liceu din judeţ şi are ca obiectiv evidenţierea personalităţilor marcante din Sălaj. Acţiunea face parte din seria manifestărilor consacrate Zilei Naţionale a Eroilor şi este structurat pe două secţiuni: una destinată elevilor din clasele V-VIII şi o alta, pentru liceeni. Participanţii au avut de prezentat câte un eseu de maxim 2.500 de cuvinte, despre viaţa şi activitatea unei personalităţi locale sau naţionale, de a influenţat viaţa comunităţilor judeţului Sălaj.
Revista „Caiete Silvane” apare lunar şi este editată de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Judeţean Sălaj, a Primăriei şi a Consiliului Local al municipiului Zalău.

Alte articole

Leave a Comment