11 premii pentru trupa de teatru „Prosopeio” de la CNS Zalău

Trupa de teatru „Prosopeio” a Colegiului Naţional Silvania Zalău a făcut senzaţie la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru în Limba Engleză pentru Elevi “Come with us to Dramaland”, desfăşurat la Cluj-Napoca, în perioada 16-18 iunie.
Prestaţia lor s-a bucurat de aprecierea juriului, care i-a răsplătit pe tinerii actori amatori cu nu mai puţin de 11 premii. Elevii au pus în scenă spectacolul „Macbeth”, adaptare dupa piesa lui William Shakespeare, pentru care au primit trofeul „Best Show of the Festival”, premiul pentru cel mai popular spectacol, cea mai buna parodie dupa o piesă clasică, cea mai buna regie, cele mai frumoase costume (cu implicarea Asociaţiei „Amicii muzeului” Zalău), premiul special pentru cel mai bun narator – Răzvan Rusan, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar – Iulia Bican, premiul II pentru cea mai bună actriţă în rol principal – Anda Pop, premiul I pentru cel mai bun actor – Adrian Păuşan, premiul II pentru cel mai bun actor – Cristi Vale şi premiul special pentru cel mai bun cuplu de actori în rolul slujitorilor – Flavius Pop şi Daniel Şamşodan.
Festivalul Naţional de Teatru în Limba Engleză are ca obiectiv valorificarea potenţialului artistic, a competenţelor lingvistice şi dezvoltarea spiritului competiţional al elevilor, prin punerea în scenă a unor piese de teatru în limba engleză; dezvoltarea personalităţii elevilor prin activităţi interpretative; încurajarea climatului şi a atitudinii creatoare în colectivităţile de elevi; creşterea motivaţiei elevilor în învăţarea limbii engleze; identificarea şi afirmarea tinerelor talente, a copiilor cu aptitudini speciale; iniţierea şi derularea unor schimburi de experienţă între trupe de teatru alcătuite din elevi; transfer cultural între elevi aparţinând unor comunităţi diferite; dezvoltarea teatrului ca instrument de promovare a educaţiei.
Manifestarea din acest an a reunit peste 400 de elevi de gimnaziu şi liceu, care au pus în scenă 29 de piese de teatru în limba engleză. Din echipa „Prosopeio” fac parte Anda Pop, Giulia Duca, Iulia Bican, Ruxandra Bologa, Tatiana Tico, Andra Ciupe, Daria Gordan, Alina Damşa, Adrian Păuşan, Răzvan Rusan, Cristian Vale, Matei Labo, Flavius Pop, Daniel Şamşodan, Alexandra Oros, Andreea Puşcaş şi Oana Ciaca – decor şi Cristian Şandor – sunet. Ei sunt coordonaţi de către Lucia Bălănean, profesor de limba engleză la CNS Zalău.
Festivalul de la Cluj-Napoca a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj și CETA (Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză Cluj), cu sprijinul partenerului media Casa Radio Cluj.

Alte articole

Leave a Comment