Vremea rea nu a afectat dramatic pădurile din jurul municipiului

Ocolul Silvic “Stejarul” a transmis redacției noastre, într-un comunicat de presă, faptul că în urma episoadelor de vreme rea din ultimele zile, în pădurile aflate în administrea Municipiului au fost afectați, în total, aproximativ 40 de arbori. În  pădurea “Parc Brădet” au fost afectați de căderile de zăpadă și de rafalele de vânt 17 arbori, care vor fi extrași în perioada imediat următoare de angajații Ocolului. S-au mai înregistrat rupturi de crengi din coronament, pagube care nu afectează integritatea arborilor.

S-au degajat arborii de pe alei, iar în perioada imediat urmatoare se vor extrage toți arborii afectați. Potrivit reprezentanților Ocolului Silvic, în restul pădurii s-au înregistrat doborâturi izolate de arbori. O zonă cu probleme a fost, ca și în 2014, intersecția DN 1 F cu drumul județean ce face legatura cu localitatea Treznea, unde au căzut peste șosea circa 20 de arbori, fapt ce a dus la blocarea temporară a circulației.

Lucrătorii de la Ocolul Silvic “Stejarul”, sprijiniți de un echipaj de la ISU Porolissum Sălaj, au degajat sectorul respectiv de drum în timp scurt, fiind înlăturate și crengile ce puteau prezenta un potențial pericol pentru conducătorii auto sau ceilalți participanți la trafic. În prezent, potrivit comunicatului celor de la Ocolul Silvic Stejarul, se lucrează la evaluarea pagubelor pe cuprinsul Ocolului și la marcarea arborilor doborâți de zăpadă.

Pe alocuri, s-au înregistat pagube și în plantațiile tinere, care sub stratul gros de zapadă, au fost aplecate până la nivelul solului. Până în prezent nu au fost raportate suprafețe calamitate în totalitate. O evaluare totală a pagubelor la nivelul întregii suprafețe gospodărite de Ocolul Silvic “Stejarul” se va face în cursul acestei săptămâni, urmând ca rezultatele și concluziile să ne fie comunicate ulterior.

Leave a Comment