Un kilogram de ceapă obținută în Sălaj a ajuns la 4 – 5 lei. Producătorii spun că nu au încotro

Prețul legumelor de sezon obținute de producătorii locali sunt tot mai mari chiar dacă sunt mai puțini cumpărători. Un kilogram de ceapă obținută de producătorii sălăjeni costă între 4 și 5 lei. Legumicultorii spun că au fost nevoiți să urce prețul din cauza scumpirii motorinei și a îngrășămintelor.

Zoltan cultivă ceapă de mai bine de 20 de ani și este modalitatea prin care reușește să mai câștige un ban în plus pe lângă salariu. În acest an, seceta i-a afectat grav cultura și spune că producția este mai slabă. Scumpirea motorinei și a îngrășămintelor l-au obligat practic să scumpească ceapa, pentru a mai reduce din pierderi. Fermierul crede că nu va reuși să vândă toată ceapa obținută, dar mai ieftin nu o poate da. Sălăjeanul a explicat că pe piața locală vin producători din județele unde există sisteme de irigații, iar producția mare de acolo le permite producătorilor să vândă mai ieftin. Ceapa adusă din Satu Mare și vândută la nivel local costă aproximativ 3 lei pe kilogram.

One Thought to “Un kilogram de ceapă obținută în Sălaj a ajuns la 4 – 5 lei. Producătorii spun că nu au încotro”

  1. […] Prețul legumelor de sezon obținute de producătorii locali sunt tot mai mari chiar dacă sunt mai puțini cumpărători. Un kilogram de ceapă obținută de producătorii sălăjeni costă între 4 și 5 lei. Legumicultorii spun că au fost nevoiți să urce prețul din cauza scumpirii motorinei și a îngrășămintelor. Zoltan cultivă ceapă de mai bine de 20 de ani și este modalitatea prin care reușește să mai câștige un ban în plus pe lângă salariu. În acest an, seceta i-a afectat grav cultura și spune că producția este mai slabă. Scumpirea… Citeste mai mult […]

Leave a Comment