Un fermier sălăjean primește 1,5 lei pe litrul de lapte, iar procesatorul îl vinde cu 4-5 lei

Mai mulți crescători de animale din Sălaj ne-au sesizat telefonic cu privire la prețurile pe care unii procesatori le practică în cazul achiziției de lapte. Unii spun că li se oferă 1,5 lei pe litrul de lapte, iar după procesare și ambalare, fabrica îl vinde cu 4 sau 5 lei. Mulți fermieri cred că acesta este motivul pentru care tot mai puțini sunt cei care cresc animale în România. Teodor este crescător de animale de când se știe. Împreună cu familia are grijă de vaci, iar produsele obținute sunt vândute la piața din Gâlgău. Are și contract cu procesatori de lapte. Fabrica îi oferă 1,5 lei pentru un litru de lapte, iar după procesare și ambalare, produsul este vândut la prețuri cuprinse între 4 și 5 lei. Teodor spune că acestea sunt condițiile, asta este oferta pe care o primește de la fabrica de lactate. Și încă ceva, procesatorul preia laptele numai în anumite condiții. Produsul trebuie păstrat într-un răcitor pentru alimentarea căruia este nevoie de energie electrică achitată tot de către fermier, grăsimea trebuie să se încadreze între anumiți parametri, totul este prevăzut în contract. Și nu este singurul exemplu de producător de lapte care primesc asemenea oferte.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Un fermier sălăjean primește 1,5 lei pe litrul de lapte, iar procesatorul îl vinde cu 4-5 lei”

  1. […] Mai mulți crescători de animale din Sălaj ne-au sesizat telefonic cu privire la prețurile pe care unii procesatori le practică în cazul achiziției de lapte. Unii spun că li se oferă 1,5 lei pe litrul de lapte, iar după procesare și ambalare, fabrica îl vinde cu 4 sau 5 lei. Mulți fermieri cred că acesta este motivul pentru care tot mai puțini sunt cei care cresc animale în România. Teodor este crescător de animale de când se știe. Împreună cu familia are grijă de vaci, iar produsele obținute sunt vândute… Citeste mai mult […]

  2. Liberalizare totală, imediată și necondiționată

    Oare acei fermieri nu au votat cumva cu liberalii, nu cumva i-o mâncat în c ur de liberalizarea prețurilor ? Păi asta-i liberalizarea . Trebuie să fim scandalizați noi, cei care nu am votat cu liberalii !

Leave a Comment