Ședință de Colegiu prefectural pe teme agricole, la Zalău

Instituția Prefectului Sălaj a găzduit luni, 24 septembrie, ședința lunară a Colegiului Prefectural. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte de interes din domeniul agriculturii și zootehniei sălăjene, precum stadiul plăților și cererilor depuse la AFIR și OJFIR; stadiul implementării proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Rurală; stadiul plăţii subvenţiilor acordate producătorilor agricoli, în anul 2018.
Directorul Direcției Agricole Sălaj, Valentin Duca, a prezentat situația privind activitatea desfășurată de Direcție în anul 2018, fiind prezentate, de asemenea, de către șefii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale,situațiile privind plățile efectuate și numărul cererilor depuse de fermierii sălăjeni pentru următoarele sesiuni. 
A mai fost prezentată o  informare privind activitatea desfășurată de Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Sălaj, în cursul anului 2018 precum și o situație a amenajamentelor pastorale pe unități administrativ-teritoriale. Potrivit datelor prezentate, în 2017, din Fondul european pentru garantare în agricultură (FEGA), Fondul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală (FEADR) şi bugetul naţional (BN), în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin au fost efectuate plăți către 22.650 fermieri din Sălaj, în sumă totală de 22.442.939,97 euro, după cum urmează: FEGA – 16.731.946,18 euro; FEADR – 1.368.539,43 euro și BN – 4.342.454,36 euro. De asemenea, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, în Sălaj au fost finanțate 467 de proiecte, cu o valoare totală de 45.785.367 euro. În acest an agricol, în Sălaj au fost cultivate peste 31.000 hectare de porumb, 12.320 hectare de grâu și secară, 6.400 hectare de cartofi, 6.100 hectare de floarea soarelui și aproape 5.000 de hectare de orz și orzoaică. În această toamnă au fost deja însămânțate 22.500 de hectare.

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Ședință de Colegiu prefectural pe teme agricole, la Zalău”

 1. Anonim

  a inteles cineva ceva din acest articol?
  daca ma uita le poza si vad fetele de acolo, nu ma mai mir de nimic.
  Vaida, un penal sustinut de PSD ! O viata dusa doar pe smecherie si la limita legii. El e cel care si-a educat copilul ca si treficant de droguri.
  Bente, un ZERO, sustinut intodeauna de partidul de la putere! a cam trecut prin toate partidele, inclusiv a fast cu tehnocrati lui Ciolos. PNL, PD, PSD, CIOLOS si acuma ALDE. Valoare mare, carecter si mai mare !
  Duca, un inginer Laudat pe vremuri de professionalism, dar care pana la urma s-a legat si el la cap cu PSD-ul, si asta l-a marcat !

Leave a Comment