Programul Minimis Tomate: prima recoltă de roșii în Sălaj din 2019

Direcția pentru Agricultură Sălaj a anunțat, luni, prima recoltă de tomate din acest an din județul nostru în baza programului de ajutor minimis, recoltă realizată de un producător din Sălaj.

Potrivit directorului Direcției pentru Agricultură Sălaj, Valentin Duca, au fost recoltate primele roșii din spații protejate, de către un producător din Nușfalău înscris în “Programul minimis la tomate” în ciclul I – 2019.

La prima recoltare s-a obținut cantitatea de 1.000 kilograme de tomate.  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat la începutul acestui an an, că programul de susţinere a cultivatorilor de tomate în spaţiile protejate va continua şi în anul 2019, când alocarea financiară va fi de aproximativ 233 milioane de lei, adică 50 milioane.

Valoarea sprijinului financiar de ajutor care se acordă beneficiarilor este de 13.991,4 lei/beneficiar/an, care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an.
Persoanele care vor să acceseze acest program trebuie să întrunească următoarele condiţii: să deţină o suprafaţa cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp; să obţină o producţie de minimum 2 kilograme tomate/mp; să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primării.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Programul Minimis Tomate: prima recoltă de roșii în Sălaj din 2019”

  1. Anonim

    Dragnea,Daeea sau Duca ?Care dintre ei este bravul gradinar din Nusfalau ?

    1. Anonim

      kiloramul cit este? : in cirese turcesti daca se poate

Leave a Comment