Invazie de vulpi. Fermierii sălăjeni spun că numărul vulpilor a crescut îngrijorător

Mai mulți fermieri din comunele Chieșd și Bobota ne-au anunțat astăzi că se confruntă cu o problemă mai puțin întâlnită. Numărul vulpilor a crescut în majoritatea zonelor din județ. Localnici din Sighetul Silvaniei spun că aceste animale sălbatice intră din ce în ce mai des în gospodării pentru a căuta hrană.

Contactat telefonic, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sălaj, Cristian Crișan, a explicat că există semnale privind înmulțirea efectivelor de vulpi pe teritoriul Sălajului, dar cel puțin în ultima perioadă nu au fost înregistrate sesizări despre eventuale pagube provocate de aceste animale. „Sunt din ce în ce mai multe. Am văzut pui de vulpe intrând în gospodării, acolo unde nu locuiește nimeni. Probabil că acolo se adăpostesc. Prind păsări de curte, iar primăvara încearcă să omoare și mieii foarte mici”, ne-a declarat Radu Mălan, coordonator de asociație agricolă și proprietar de fermă.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Invazie de vulpi. Fermierii sălăjeni spun că numărul vulpilor a crescut îngrijorător”

  1. […] Mai mulți fermieri din comunele Chieșd și Bobota ne-au anunțat astăzi că se confruntă cu o problemă mai puțin întâlnită. Numărul vulpilor a crescut în majoritatea zonelor din județ. Localnici din Sighetul Silvaniei spun că aceste animale sălbatice intră din ce în ce mai des în gospodării pentru a căuta hrană. Contactat telefonic, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sălaj, Cristian Crișan, a explicat că există semnale privind înmulțirea efectivelor de vulpi pe teritoriul Sălajului, dar cel puțin în ultima perioadă nu au fost înregistrate sesizări despre eventuale… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Cum reușește Cristian Crișan sa ducă în spate doua funcții de director și la AJVPS și la
    Apele Române ? Oare care din Foaia colectivă de prezenta este falsă ? Nimeni nu-i curios ?

Leave a Comment