Începe recoltarea sparanghelului cultivat în Sălaj. Leguma regală, distribuită în București și Cluj

Puțini sunt cei care știu că în Sălaj există un important producător de sparanghel. În zilele următoare începe recoltarea sparanghelului cultivat de o familie de sălăjeni din Gâlgău Almașului. Familia Mureșan a renunțat cu ani în urmă la munca în Germania și s-a întors acasă unde a pus bazele unei ferme în care cultivă sparanghel, plantă căreia i se mai spune și „leguma regală”. Contactată telefonic, Cornelia Mureșan ne-a declarat că vremea nefavorabilă a dus la amânarea începerii recoltării. Dar, producția se anunță una frumoasă, a precizat femeia. Și în acest an, Dorin și Cornelia Mureșan cultivă sparanghel pe o jumătate de hectar de teren. Din fermă, sparanghelul este furnizat mai multor restaurante din țară, acolo unde meniul conține și preparate mai deosebite. La cultivarea sparanghelului muncește întreaga familie. E o muncă de echipă. Sparanghelul este o plantă care are frunze nedezvoltate, asemănătoare ca aspect cu solzii de pești. Leguma este una deosebit de apreciată pentru calitățile sale nutritive.

2 Thoughts to “Începe recoltarea sparanghelului cultivat în Sălaj. Leguma regală, distribuită în București și Cluj”

  1. […] Puțini sunt cei care știu că în Sălaj există un important producător de sparanghel. În zilele următoare începe recoltarea sparanghelului cultivat de o familie de sălăjeni din Gâlgău Almașului. Familia Mureșan a renunțat cu ani în urmă la munca în Germania și s-a întors acasă unde a pus bazele unei ferme în care cultivă sparanghel, plantă căreia i se mai spune și „leguma regală”. Contactată telefonic, Cornelia Mureșan ne-a declarat că vremea nefavorabilă a dus la amânarea începerii recoltării. Dar, producția se anunță una frumoasă, a precizat femeia. Și în… Citeste mai mult […]

  2. […] Puțini sunt cei care știu că în Sălaj există un important producător de sparanghel. În zilele următoare începe recoltarea sparanghelului cultivat de o familie de sălăjeni din Gâlgău Almașului. Familia Mureșan a renunțat cu ani în urmă la munca în Germania și s-a întors acasă unde a pus bazele unei ferme în care cultivă sparanghel, plantă căreia i se mai spune și „leguma regală”. Contactată telefonic, Cornelia Mureșan ne-a declarat că vremea nefavorabilă a dus la amânarea începerii recoltării. Dar, producția se anunță una frumoasă,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment