Fondurile pentru investiţiile rurale mai sunt disponibile până în 31 octombrie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) informează că mai sunt disponibile 317 milioane de euro în cadrul sesiunilor active pentru depunerea cererilor de finanţare deschise în anul curent. Aceste fonduri acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pot fi accesate până în 31octombrie 2016, ora 16, data limită de depunere pentru majoritatea sesiunilor active, sau până la epuizarea fondurilor alocate. AFIR a primit până în prezent 10.634 de cereri de finanţare, conforme prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare totală de 1,34 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 98 la sută din valoarea totală a alocării PNDR în anul 2016 pentru submăsurile deschise până în prezent. Fondurile rămase disponibile sunt cele destinate finanţării fermelor de familie pentru sectorul pomicol, pentru procesarea produselor agricole şi pomicole, pentru dezvoltarea fermelor mici, infrastructura la scară mică, dar şi pentur înfiinţarea grupurilor de producători din sectorul agricol şi pomicol. Tinerii fermieri pot depune on-line proiecte pentru zona montană prin submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” până la aceeaşi dată limită, 31 octombrie.

Submăsurile 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea firmelor mici, 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.

În ceea ce priveşte submăsurile 9.1 şi 9.1a – Înfiinţarea şi dezvoltarea grupurilor de producători din sectorul agricol şi pomicol, solicitările se pot depune până cel târziu 11 octombrie 2016 la ora 16.

 

 

Leave a Comment