Fermierii primesc mai puțini bani

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că s-a încheiat etapa în care au fost efectuate calculele de verificare efectuate la nivelul agenției înainte de începerea plăților Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) pentru specia bovină. Din păcate, plățile către fermieri vor fi mai mici, acestea coborând la 24,51 euro pe tona de lapte și 75,50 euro pe cap de animal eligibil, sumele scăzând considerabil față de estimările inițiale. Se subvenționează cantitatea de lapte predată la procesare, precum și efectivul de animale, indiferent de rasă. Potrivit agenției, plățile către beneficiari vor fi făcute începând cu data de 4 aprilie.

Pe lângă ANT pentru bovine, APIA mai achită fermierilor din zootehnie și ANT ovine și caprine, la o valoare de 4,95 de euro pe cap de animal. În acest moment, această schemă se află în curs de plată la nivel național, mai mulți fermieri confirmând încasarea sumelor cuvenite.

One Thought to “Fermierii primesc mai puțini bani”

  1. […] indiferent de rasă. Potrivit agenției, plățile către… Articolul Fermierii primesc mai puțini bani apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment