Cupa României la box, amânată cu o săptămână

Competiţia este programată în perioada 17 – 21 februarie, la Brăila, iar CSM Zalău va fi reprezentată de pugiliştii Adrian Popuţea şi Cătălin Breban

Clubul Sportiv Municipal Zalău şi Clubul Sportiv Municipal Brăila au fost cluburile care au trimis la federaţie solicitare prin care şi-au arătat intenţia de a organiza ediţia din acest an a Cupei României la box. Oficialii Federaţiei Române de Box au promis, iniţial, că ediţia din acest an va fi organizată la Zalău, dar, în cele din urmă le-a dat câştig de cauză celor din Brăila, a căror ofertă a fost mai bună. „Brăila a făcut o ofertă mult mai bună decât a noastră. Pe lângă cele 20 de locuri gratuite oferite oficialilor Federaţiei Române de Box, s-a oferit şi o premiere pentru primele două locuri la fiecare categorie. Sportivilor care se vor clasa pe primul loc li se vor acorda 500 de lei, iar celor de pe locul doi, 300 de lei, ceea ce pentru sportivi înseamnă ceva. Vor fi zece categorii de greutate, ceea ce înseamnă că suma totală se ridică la 8.000 de lei, ceea ce noi nu ne puteam permite”, a explicat directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan.
Cupa României la Box a fost programată iniţial în perioada 8 – 13 februarie, dar a fost amânată cu o săptămână, urmând să se desfăşoare în perioada 17 – 21 februarie.
Obiectivul clubului zălăuan rămâne neschimbat, câştigarea unei medalii de aur, chiar dacă evenimentul nu se va desfăşura la Zalău. „Sperăm ca Adrian Popuţea să repete performanţele obţinute la ultimele două ediţii”, a mai afirmat Mureşan.
Câştigător al ultimelor două ediţii la categoria +91 de kilograme, Adrian Popuţea va boxa în acest an la categoria 91 de kilograme, sperând să obţină pentru a treia oară consecutiv medalia de aur.

Gală amicală de box la Zalău

Sala de box din incinta Clubului Sportiv Municipal Zalău a găzduit vineri şi sâmbătă o gală amicală de box la care au fost prezenţi 53 de sportivi de la CSS Baia Mare, Crişul Oradea, Gym Man Strong Oradea, Voinţa Cluj şi CSM Zalău. Scopul acestei competiţii a fost de a verifica forma actuală a pugiliştilor de la CSM Zalău, în special a celor care vor boxa în competiţiile oficiale în prima jumătate a anului.
Adrian Popuţea, cel mai bun produs la ora actuală al boxului zălăuan, a susţinut două meciuri, învingându-şi fără emoţii ambii adversari. În prima zi a galei, pugilistul pregătit de Ioan Dragoş l-a întâlnit pe Şerban Şchiopu, de la Gym Man Strong Oradea, iar sâmbătă s-a duelat cu Ionuţ Iancu, de la Voinţa Cluj.
Cătălin Breban, un alt pugilist de la CSM Zalău care va evolua la Cupa României, a susţinut un singur meci în cadrul galei de la Zalău, pierzând în faţa orădeanului Şerban Şchiopu. De la CSM Zalău au mai boxat: Naomi Ciurte, Anita Cociş, Andreea Mlinarciuc, Alina Ştirb, Denis Stoica, Bogdan Mierloi, Ovidiu Bican, Cătălin Popa, Daniel Zaharie, David Gudea, Vlad Groza şi Bode Ferencz, sportivi pregătiţi de antrenorii Ioan Dragoş şi Ioan Popa.
O parte dintre sportivii legitimaţi la CSM Zalău vor participa la finalul acestei săptămâni la o nouă gală de verificare, organizată la Baia Mare, Cupa de Iarnă. „Vom merge cu fetele care vor participa la Cupa României din luna martie şi cu juniorii care vor boxa la Campionatul Naţional”, a precizat antrenorul Ioan Dragoş.

Leave a Comment