Mircea Abraham, după primul succes din campionat: „Este o victorie de moral”

Eliminarea din Cupa României pare să-i fi trezit la realitate pe voleibaliştii echipei Phoenix Şimleu Silvaniei, care au debutat cu dreptul în noua ediţie de campionat, câştigând sâmbătă cu scorul de 3 – 2 în faţa nou-promovatei CS Banatul Caransebeş. A fost al patrulea duel din această vară între cele două formaţii şi al treilea oficial. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în Cupa României, în cadrul primei faze, bănăţenii câştigând cu 3 – 1 pe teren propriu, iar Phoenix, cu scorul de 3 – 2 partida de la Şimleu Silvaniei. Sâmbătă, Şimleul a câştigat pentru a doua oară consecutiv cu scorul de 3 – 2, însă, Mircea Abraham consideră că victoria din campionat este mai importantă decât cea din Cupa României.
„Puteam câştiga trei puncte, dar la fel de bine puteam să pierdem două. La un moment dat, am revenit în joc în setul patru, dar două greşeli individuale ne-au costat şi am pierdut setul. Însă, am avut un moral bun în setul cinci şi am reuşit să obţinem victoria. Chiar dacă sunt numai două puncte, sunt foarte importante. Este o victorie, una de moral, mai ales că a fost prima etapă. A fost al patrulea meci cu Banatul Caransebeş din această vară şi ne cunoşteam foarte bine între noi. Din fericire, victoria a fost de partea noastră şi mă bucur că am debutat cu dreptul în campionat”, a precizat tehnicianul formaţiei şimleuane.
De cealaltă parte, antrenorul oaspeţilor, Pavel Craia, a afirmat că „a fost un meci disputat, în care echipa noastră nu s-a regăsit. Un set bun, un set rău. Sper să reparăm ceea ce am greşit. Nu am mai făcut atâtea greşeli la serviciu ca data trecută, dar nu am avut o preluare bună. Avem lacune şi în blocaj. Surprinzător, am început bine partida, dar nu am terminat-o la fel de bine. În acest sezon ne dorim o clasare pe unul dintre primele cinci locuri, însă văd că foarte multe echipe îşi doresc o astfel de clasare”.
În etapa viitoare, programată la finalul săptămânii, Phoenix va evolua pe terenul campioanei Tomis Constanţa.
Rezultatele complete din prima etapă: Steaua Bucureşti – Volei Municipal Zalău 0 – 3, Dinamo Bucureşti – VCM LPS Piatra Neamţ 3 – 2, Ştiinţa Explorări Baia Mare – CVM Tomis Constanţa 0 – 3, Phoenix Şimleu Silvaniei – CS Banatul Caransebeş 3 – 2, CSM Bucureşti – Arcada Galaţi 3 – 0. Partida dintre SCMU Craiova şi Unirea Dej s-a disputat ieri, după închiderea ediţiei.
Clasament:
1. Tomis Constanţa 1 1 0 3 – 0 3p
2. Volei Municipal Zalău 1 1 0 3 – 0 3p
3. CSM Bucureşti 1 1 0 3 – 0 3p
4. Dinamo Bucureşti 1 1 0 3 – 2 2p
5. Phoenix Şimleu 1 1 0 3 – 2 2p
6. Banatul Caransebeş 1 0 1 2 – 3 1p
7. CVM LPS Piatra Neamţ 1 0 1 2 – 3 1p
8. SCMU Craiova 0 0 0 0 – 0 0p
9. Unirea Dej 0 0 0 0 – 0 0p
10. Arcada Galaţi 1 0 1 0 – 3 0p
11. Steaua Bucureşti 1 0 1 0 – 3 0p
12. Ştiinţa Baia Mare 1 0 1 0 – 3 0p

Leave a Comment