FC Zalău a suferit prima înfrângere pe teren propriu

Formaţia pregătită de Călin Pop şi Cristian Oros a cedat cu 0 – 1 în faţa celor de la Metalurgistul Cugir, însă preşedintele Ioan Morar consideră că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil

FC Zalău a întrerupt vineri după-amiaza seria victoriilor pe teren propriu. Formaţia pregătită de Călin Pop şi Cristian Oros nu a reuşit să obţină cel de-al patrulea succes consecutiv în propriul fief, pierzând cu scorul de 0 – 1 partida cu Metalurgistul Cugir, formaţie în faţa căreia zălăuanii au ratat în sezonul trecut calificarea în play-off. Lipsa lui Ibrahim Jamilu, suspedant şi a lui Viorel Ionaşcu, accidentat, dar mai ales faptul că cei doi antrenorii nu au avut soluţii pe banca de rezerve a contat mult în duelul de vineri. Jocul formaţiei zălăuane nu a fost unul dintre cele mai bune, însă antrenorul Călin Pop nu a putut apela la banca de rezerve, unde a avut doar juniori.
Prima parte a meciului a fost destul de anostă, cu puţine faze periculoase la ambele porţi. Kinczel Ervin a încercat să-l surprindă pe portarul oaspeţilor cu un şut de la aproximativ 30 de metri, însă fără rezultat pe tabelă, iar de cealaltă parte, Negură şi Necşulescu au fost jucătorii care au încercat să pună în pericol poarta apărată de Băican.
La câteva minute după reluare, Bogdan Roghină a fost aproape de a deschide scorul pentru zălăuani, însă şutul său din marginea careului a fost respins cu dificultate de portarul Gurincu. Raul Stanciu a încercat şi el să-l surprindă pe portarul Cugirului în minutul 74, cu un şut trimis din lovitură liberă, dar goalkeeper-ul oaspeţilor a respins balonul în corner.
Fază controversată cu cinci minute înainte de final, din care oasepţii au reuşit să şi marcheze unicul gol al partidei. Lucian Itu a scăpat spre poarta apărată de Băican după o fază la care zălăuanii au solicitat poziţie de offside şi a înscris printr-un şut la colţul lung.
„Este o înfrângere cu un gust amar. Nu meritau victoria. La faza prin care s-a marcat golul, toată lumea a văzut poziţie de offside. Eu v-am spus şi înaintea partidei că Metalurgistul Cugir este cea mai bună echipă din această serie. A contat mult şi lipsa lui Jamilu şi Ionaşcu, dar mai ales că nu am avut soluţii pe banca tehnică. Nu sunt supărat pe jucătorii, fiindcă băieţii s-au dăruit. Nu a fost mai presus decât noi echipa Cugirului. Un rezultat de egalitate era mai echitabil”, a precizat la finalul jocului preşedintele Ioan Morar.
Antrenorul oaspeţilor, Cristian Coroian, şi-a luat revanşa în faţa Zalăului după ce în etapa a doua, când se afla pe banca celor de la Gloria Progresul Bistriţa, a pierdut cu 1 – 2. „Aveam mare nevoie de victorie după ultimele rezultate. Cunoşteam echipa Zalăului din etapa a doua. A fost un meci echilibrat, care s-a jucat mai mult la mijlocul terenului. Diferenţa a făcut-o execuţia lui Itu. Nu ştiu dacă a vrut să dea la poartă sau să dea centrare, dar important este că i-a reuşit”, a afirmat fostul jucător din Liga I.
După eşecul de vineri, FC Zalău a rămas cu 12 puncte, iar în etapa viitoare va întâlni în deplasare formaţia albaiuliană, Ingustria Galda.
FC Zalău: Claudiu Băican – Alberto Vălimăreanu, Cosmin Cozma, Adrian Sabău, Dumitru Horgoş, Ervin Kinczel, Bogdan Roghină, Raul Stanciu, Gabriel Ţiriac, Cristian Tăbîrţă şi Benjamin Kuku. Antrenori: Călin Pop şi Cristian Oros
Metalurgistul Cugir: Adrian Gurincu – Alexandru Avrămescu, George Negură (min. 53, Alin Şuteu), Lucian Itu (min. 90, Ştefan Iovănescu), Silviu Mureşan (min. 66, Adrian Cârstean), Paul Medeşan, Andrei Tăban, Adrian Mutu, Ionuţ Bratina, Radu Necşulescu şi Victor Dulap. Antrenori: Cristian Coroian (principal), Lucian Itu şi Cosmin Şuvaina (secunzi)

Leave a Comment