Călin Marincaş, dublu campion naţional

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de karate tradiţional a avut loc în perioada 26 – 28 aprilie, la Izvorani, CS Terra Kid Zalău fiind reprezentat de trei sportivi: Călin Marincaş, Iulia Cliţan şi Marc Crecan.
Prestaţia zălăuanilor a fost şi de această dată una foarte bună, cei trei karateka obţinând, în total, şase medalii la Naţionale.
Instructorul clubului, Călin Marincaş a devenid dublu campion naţional, după ce a cucerit aurul atât la kata, cât şi la fuku-go (probă de kata combinată cu kumite).
Iulia Cliţan a avut şi ea o prestaţie bună la tineret, obţinând medalia de argint la kata şi bronz la fuku-go.
Tot argint şi bonz a obţinut şi Marc Crecan, la juniori, în probele de kata, respectiv fuku-go.
„A fost un bun îndrumător atât în viaţă, cât şi în sport”
Cel mai bun sportiv al Sălajului trebuia să participe şi în proba de kumite, dar nu a mai avut puterea să o facă, după ce a aflat tragica veste că preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, Dan Stuparu, a decedat la 61 de ani.
„Am rămas cu toţii fără reacţii la aflarea veştii că sensei a murit. Ştiam din dimineaţa primei zile de concurs că a fost operat, dar aveam speranţa că va fi bine. Eram cu toţii la stagiu cu sensei Vladimir Jorga, care a fost invitat chiar de sensei Dan Stuparu. Abia am mai intrat în finala de la fuku go, iar la kumite am renunţat să mai particip. Mi-a fost un bun îndrumător în viaţă şi în sport şi îi mulţumesc pentru tot, ne-a declarat Marincaş.
Instructorul secţiei de karate, împreună cu preşedintele clubului Terra Kid, Remus Cliţan, se numără printre cei care miercuri, începând cu ora 12, îl vor conduce pe ultimul drum pe Dan Stuparu, înmorântarea urmând să aibă loc la Cimitirul Belu din Capitală.

Leave a Comment