Elevii sălăjeni, supravegheaţi video la simularea examenelor naţionale

Elevii unităţilor de învăţământ sălăjene vor susţine simulările la examenele naţionale sub supravegherea camerelor video. Participarea la examene este obligatorie, astfel încât cei care vor lipsi nemotivat vor fi trecuţi automat absenţi la toate disciplinele din zilele respective.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, a declarat, în conferinţa de presă de marţi, că directorii şcolilor din judeţ au organizat întruniri cu părinţii elevilor din clasele terminale de gimnaziu şi liceu pentru conştinentizarea adolescenţilor despre importanţa participării la simulare. „Participarea elevilor la simulările evaluării naţionale şi examenului de bacalaureat este obligatorie. Aceştia vor susţine probele de examen în săli dotate cu sisteme video de supraveghere, astfel încât testările să fie cât mai aproape de examenele propriu-zise din vară. De asemenea, elevii trebuie să ştie că vor fi trecuţi absenţi nemotivat la toate disciplinele din orarul şcolar din zilele respective dacă lipsesc fără un motiv întemeiat”, a declarat Marcel Lucaciu.
Potrivit sursei citate, scopul simulărilor la examenele naţionale este acela de a avea o diagnoză pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea. Prin aceste testări, dascălii pot vedea care este nivelul de pregătire al elevilor şi să lucreze mai mult cu aceştia acolo unde este nevoie.
Marce Lucaciu a afirmat că elevii vor susţine simulările probelor de bacalareat şi evaluare naţională în luna martie. În privinţa examenului de bacalaureat, simulările vor avea loc în toate unităţile de învăţământ liceal din judeţ, după următorul program: în data de 12 martie, între orele 9-12, este programată proba de limba şi literatura română, în timp ce proba de matematică va avea loc în data de 14 martie, tot în intervalul orar 9-12.
Prima sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în acest an în intervalul iunie-iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 27-31 mai. Cursurile la clasele terminale de liceu se vor încheia în 31 mai. A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.
Elevii de gimnaziu vor începe simularea evaluării naţionale cu proba de limba şi literatura română, care va avea loc în data de 19 martie, între orele 9-11. Proba de matematică, ce durează tot două ore, în acelaşi interval ca şi proba anterioară, va fi susţinută de elevi în 21 martie. Aceştia vor încheia cursurile în 14 iunie, urmând ca în intervalul 17-19 iunie să se înscrie la evaluarea naţională. Candidaţii vor susţine probele scrise în 25 iunie la limba şi literatura română, în 26 iunie la limba şi literatura maternă, iar în 27 iunie la matematică.

Leave a Comment