Scandal pe strada Sfânta Vineri

Trei zălăuani au fost sancţionaţi contravenţional marţi seara de către jandarmi, după ce au provocat scandal într-un imobil din municipiu. Se pare că totul a pornit de la o ceartă între vecini, pe fondul consumului de alcool, chiar din cauza tulburării liniştii publice. Discuţiile aprinse iscate între aceştia s-au încheiat odată cu apariţia echipajelor de jandarmi.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat că marţi, în jurul orei 23.30, dispeceratul unităţii a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că în incinta unui imobil de pe strada Sfânta Vineri din municipiu are loc un scandal. „La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie care a aplanat conflictul şi a efectuat verificări privind stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul, precum şi pentru identificarea celor implicaţi. În urma verificărilor s-a stabilit că scandalul s-a produs în urma unor discuţii în contradictoriu între unul dintre locatarii imobilului şi alte două persoane aflate sub infuenţa băuturilor alcoolice, legat de tulburarea liniştii publice”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, cei implicaţi în incident au fost sancţionaţi contranenţional de către jandarmi, unul dintre aceştia cu amendă în valoare de 400 lei pentru provocare de scandal şi tulburarea liniştii publice, iar ceilalţi doi cu avertisment pentru participare la scandal, conform legislaţiei privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice.
Micle susţine că cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112, sau numărul de telefon al dispeceratului unităţii 0260 669722.

Leave a Comment