UPDATE: În sferturile Cupei EHF, adversar din Spania pentru HC Zalău

Echipa manageriată de Gheorghe Tadici va întâlni finalista Ligii Campionilor din urmă cu două sezoane, Grupo Asfi Itxako Navarra, primul meci fiind programat în Spania

După ce, în optimile de finală ale Cupei EHF a avut un adversar cât se poate de accesibil, echipa pregătită de Gheorghe Tadici va avea şi în sferturile de finală unul dintre cei mai accesibili adversari posibili. HC Zalău va întâlni formaţia spaniolă, Grupo Asfi Itxako Navarra, grupare la care evoluează şi două românce: Florina Badea şi Andrea Marin. Chiar dacă nu mai dispune de un lot atât de valoros ca în anii anteriori, Itxako Navarra este considerată o forţă în lumea handbalului mondial, în ultimele zece sezoane fiind prezentă de fiecare dată în cupele europene. Cea mai notabilă performanţă este finala jucată în urmă cu două sezoane, în Liga Campionilor, în faţa norvegiencelor de la Larvic, pe care Itxako a pierdut-o. Importante sunt şi cele două finale jucate în 2008 şi 2009, în Cupa EHF, pe cea de-a doua reuşind chiar să o câştige, în faţa echipei germane, HC Leipzig.
„Cred că este una dintre cele mai bune variante, dacă nu chiar cea mai convenabilă atât din punct de vedere al costurilor, cât şi din punct de vedere sportiv. Vom încerca să negociem cu clubul spaniol ca ambele manşe să se dispute la Zalău. Ar fi o bună ocazie pentru iubitorii handbalului din Sălaj să vadă două meciuri de calitate. Totuşi, nu cred că se vor schimba foarte mult datele problemei, în ceea ce priveşte ecuaţia calificării, dacă vom juca turul în Spania şi returul la Zalău. Automat avem o şansă în plus prin faptul că al doilea meci îl jucăm pe teren propriu. La prima vedere, şansele sunt egale, dar sper să reuşim să ne calificăm în semifinalele Cupei EHF, ceea ce ar fi maximum din ceea ce ne-am propus în acest an, în cupele europene”, ne-a declarat, lascurt timp după tragerea la sorţi, preşedintele clubului HC Zalău şi al Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.
Managerul Gheorghe Tadici pare puţin mai reţinut în privinţa calificării în semifinalele Cupei EHF. „Dacă e să privim echipele naţionale, Spania este medaliată cu bronz la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice şi medaliată cu bronz la Campionatul Mondial. Itxako este o echipă cu tradiţie în handbal, chiar dacă nu mai dispune de un lot la fel de valoros ca în anii anteriori. Este, totuşi, o echipă cu jucătoare experimentate, unele dintre ele activând şi în lotul naţional. Consider că şansele sunt egale în acest moment, însă pentru noi este un avantaj că al doilea joc se dispută la Zalău. Aceasta, bineînţeles, în ideea în care nu pierdem la o diferenţă mare în Spania. Am luat deja legătura cu ei şi vom încerca să jucăm ambele manşe la Zalău, dacă sunt şi ei de acord. Şi ei ne-au propus aceeaşi variantă, dar nouă nu ne convine să jucăm ambele partide în Spania”.
În optimile de finală, Itxako Navarra a eliminat formaţia turcă Cankaya Bel. Anka Spor K., formaţia spaniolă obţinând calificarea în sferturi datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare.
În celelalte trei „duble” din sferturile de finală se vor întâlni: Team Tvis Holstebro (Danemarca) – Tertnes Bergen (Norvegia), FC Midtjylland (Danemarca) – HC Kuban Krasnodar (Rusia), Astrachanochka (Rusia) – Metz Handball (Franţa).
Manşa tur din sferturile de finală ale Cupei EHF este programată în 9/10 martie, iar returul, în 15/16 martie.

One Thought to “UPDATE: În sferturile Cupei EHF, adversar din Spania pentru HC Zalău”

  1. aaa

    a uitat tadici sa va dicteze si semifinalele. Women´s EHF Cup Semi-finals pairings:
    Winner QF Astrakhanochka/Metz Handball vs Winner QF Grupo Asfi Itxako Navarra/HC Zalau
    Winner QF FC Midtjylland/HC „Kuban” Krasnodar vs Winner QF Team Tvis Holstebro/Tertnes Bergen

Leave a Comment