Şcoală de vară pentru elevi, la Zalău

Şcoală de vară pentru elevi, la ZalăuŞcoala de vară pentru elevi şi-a deschis porţile la Zalău, unde timp de cinci zile, se întrunesc membri ai consiliilor judeţene ale elevilor din Regiunea de Nord-Vest. La activităţile programate pentru aceste zile vor participa liceeni din judeţele Sălaj, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, dar şi din Bacău şi Brăila. Cea de-a patra ediţie a Şcolii de vară este organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj şi Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.

În cadrul lucrărilor Şcolii de vară va fi pregătit un nou proiect pentru formarea şi instruirea elevilor. Pe această cale, se doreşte ca elevii din toate şcolile să fie informaţi despre acţiunile CJE, şi totodată să aibă posibilitatea de a se implica şi de a face parte din această structură. CJE este o structură reprezentantivă a elevilor aleşi în mod democratic şi care derulează activităţi cu şi pentru elevi pentru îmbunătăţirea vieţii şcolare şi pentru dezvoltarea spiritului civic al elevilor.

Proiectul a fost iniţiat după ce, anul acesta, în Regiunea de Nord-Vest au mai fost implementate de către membrii consiliilor judeţene ale elevilor alte două proiecte. Este vorba de lansarea strategiei consiliilor şi despre acţiunea caritabilă de strângere de fonduri pentru copiii instituţionalizaţi. Scopul întâlnirii de la Zalău este, în principal, de consolidare a relaţiilor dintre membrii Consiliului Naţional al Elevilor, dezvoltarea acestui organism şi implicarea celor invitaţi în diferite acţiuni prin care să se cunoască mai bine pe sine şi să socializeze. Participanţii la Şcoala de vară de la Zalău vor vizita obiective turistice din judeţ, cum ar fi Grădina Zmeilor, Complexul Arheologic de la Porolissum sau Grădina Botanică din Jibou. Sponsorii Şcolii de vară sunt: CJ Sălaj, ISJ Sălaj, Direct Target, Asociaţia Filantropia Porolissum Zalău, Inserco, VRC, EuroActiv.

Leave a Comment