JANTA.RO oferă gama BRIDGESTONE de anvelope premium pentru performanță înaltă

JANTA.RO este cel mai complex și rapid configurator de anvelope din România, iar statutul său se datorează și portofoliului vast de anvelope produse de cele mai respectate companii la nivel internațional. Din acest portofoliu face parte și BRIDGESTONE, care produce anvelope premium considerate etaloane în industrie. Anvelopele BRIDGESTONE se impun în testele independente și în preferințele clienților deoarece oferă calitate și performanțe de top pentru autoturismele din orice segment de piață, de la modele axate pe eficiență, până la SUV-uri și mașini supersport.

Dar nu erau orice fel de ciorapi. Fondatorul Shojiro Ishibashi pusese un accent deosebit pe ciorapii Jika-tabi, care aveau talpă de cauciuc, și era foarte interesat de evoluția rapidă a automobilismului. De aceea, divizia de anvelope a Nihon Tabi a devenit o companie de sine stătătoare în data de 1 Martie 1931, primind numele Bridgestone Tire Co., Ltd.. Această denumire este chiar traducerea numelui fondatorului Shojiro Ishibashi. “Ishibashi” se traduce în engleză “Stone Bridge” (“Piatră Pod” în limba română). Astfel, s-a ales numele Bridgestone. Iar acum, în 2021, se împlinesc 90 de ani de la fondarea companiei în orașul Kurume, din prefectura Fukuoka a Japoniei.

În expansiunea mondială a companiei BRIDGESTONE a fost crucială decizia din 1988 de a fuziona cu producătorul american de anvelope FIRESTONE. Iar reputația BRIDGESTONE pentru calitate și anvelope de performanță înaltă avea să fie consolidată și prin debutul în Formula 1, care a avut loc în 1997.

Astăzi, grupul BRIDGESTONE are 140 de centre pentru producție, cercetare și dezvoltare în peste 150 de țări.

TEHNOLOGIILE AVANGARDISTE DEZVOLTATE DE BRIDGESTONE ÎI PERMIT SĂ CONTROLEZE LA NIVEL MOLECULAR COMPOZIȚIA ANVELOPELOR

Grupul BRIDGESTONE produce anvelope pentru automobile, motociclete, autobuze, vehicule comerciale grele și avioane. Iar pentru acestea a dezvoltat tehnologii de avangardă, cu ajutorul cărora concepte și produce anvelope care răspund unui spectru vast de solicitări și condiții.

Tot procesul de proiectare pornește de la esența și proprietățile materialelor folosite. Astfel, Grupul BRIDGESTONE a creat și perfecționează continuu tehnologia denumită „NanoPro-Tech” (Nanostructure-Oriented Properties Control Technology), care studiază și găsește mixul ideal de materiale din care este produs fiecare model de anvelopă.

În acest scop BRIDGESTONE pune accent pe utilizarea în proporții cât mai mari a unor materii prime precum este silica. Conținutul crescut de silica din compoziția benzii de rulare oferă numeroase avantaje. De exemplu, reduce consumul de combustibil deoarece scade rezistența la rulare, păstreză elasticitatea anvelopelor în sezonul rece, contribuie la eficientizarea uzurii anvelopelor și sporește aderența pe carosabil ud. Însă proprietatea hidorifilă care definește silica nu ajută la dispersarea ei uniformă în cauciucul hidrofob. De aceea, BRIDGESTONE a dezvoltat metode de proiectare la nivel molecular menite să mixeze cât mai bine silica și cauciucul. Iar asta a adus o contribuție fundamentală la statutul câștigat de BRIDGESTONE în rândul elitei producătorilor de anvelope pentru performanță foarte înaltă.

Tehnologia NanoPro-Tech a Grupului BRIDGESTONE reușește să creeze mixul optim de particule, controlând la nivel molecular compoziția anvelopelor. Practic, aceste materiale sunt studiate la nivelul unui nanometru, care reprezintă a miliarda parte din lungimea unui metru.

Iar BRIDGESTONE ne oferă o analogie elocventă pentru a ne prezenta cât de mici sunt moleculele tratate de nano tehnologie. Producătorul de anvelope ne propune ca exercițiu de imaginație să considerăm că o anvelopă ar avea dimensiunea planetei Terra. Astfel, dacă s-ar produce o anvelopă cu diametru de 1 metru proiectată din materiale cu molecule de 1 nanometru, este ca și cum am încerca să construim planeta Pământ (care are diametru de aproximativ 12.742 km) din șuruburi care măsoară circa 1 centimetru.

Totodată, evoluția adusă de compoziția bogată în silica, precum și avantajele nano tehnologiilor, au permis și accelerarea progreselor pe care BRIDGESTONE le face în a crea anvelope cât mai sustenabile. La acest capitol un focus important îl are reducerea substanțială și constantă a cantității de negru de fum din compoziția anvelopelor.

Responsabilitate față de mediul înconjurător este demonstrată și de tehnologia pe care BRIDGESTONE a creat-o pentru a proiecta și modela anvelopele în format virtual. Cu această tehnologie se proiectează practic un model geamăn al anvelopei reale. Drept urmare, timpul de dezvoltarea al unei anvelope poate fi mai rapid cu până la 50% și se reduce substanțial numărul de prototipuri de anvelopă reale pe care BRIDGESTONE trebuie să le producă pentru testare. Așadar se reduce și cantitatea de cauciuc și materiale consumate pentru experimentare. Iar modelarea virtuală și testarea în simulatoare reduce, de asemenea, și numărul de kilometri parcurși pentru testarea anvelopelor, ceea ce scade implicit și emisiile nocive.

Designul benzii de rulare și deformarea controlată a anvelopei sunt la rândul lor fundamentale pentru standardele de performanță ale anvelopelor. De acestea depinde cât de uniform și constant este contactul dintre banda de rulare a anvelopei și carosabil. În acest sens, BRIDGESTONE a dezvoltat o tehnologie avansată special pentru studierea contactului dintre cauciuc și șosea.

BRIDGESTONE DISPUNE DE O REȚEA INTERNAȚIONALĂ DE CENTRE DE TESTARE ȘI FOLOSEȘTE INCLUSIV AUTOMOBILE CARE SE CONDUC AUTONOM

Desigur, nimic nu înlocuiește testele în condiții reale. Iar la acest capitol BRIDGESTONE a dezvoltat o rețea internațională impresionantă de centre de testare, care dispun de circuite create pentru a proba anvelopele în diverse condiții de solicitare. Câte două dintre acestea se află în Japonia și SUA, iar lista continuă cu centrele de testare din China, Indonezia, Italia, Mexic, Brazilia. Astfel, se obțin informații variate în funcție de zona de climă și de cerințele tipice fiecărui continent. De exemplu, pe circuitul din Tochigi, Japonia se testează anual circa 130.000 de anvelope pentru mai mult de 200 de vehicule, precum autoturisme, motociclete, autobuze și vehicule comerciale. Iar la centrul din Hokkaido, Japonia se testează anvelopele de iarnă în condiții severe de ger, zăpadă și gheață.

BRIDGESTONE implementează deja și metode de testare care integrează tehnologiile de condus autonom. Producătorul de anvelope a dezvoltat în anii recenți metode pentru testarea zgomotului de rulare folosind automobile automobile. în acest proiect beneficiază de colaborarea cu ZMP Inc., o companie specializată în tehnologii robotizate. Intenția BRIDGESTONE este de a face teste și cu automobile care au tehnologii de condus autonom la nivelul 4 din maximul de 5. În clipul de mai jos putem vedea demonstrații ale testelor cu automobile care se conduc singure, fără a avea un șofer la volan.

 

CONFIGURATORUL JANTA.RO PERMITE GĂSIREA RAPIDĂ A ANVELOPELOR BRIDGESTONE CU SPECIFICAȚII 100% COMPATIBILE PENTRU FIECARE AUTOMOBIL

Selectarea anvelopelor BRIDGESTONE cu specificații potrivite în funcție de fiecare model de automobil se face rapid, mulțumită configuratorului JANTA.RO. Este nevoie de doar câteva click-uri pentru ca JANTA.RO să afișeze produsele compatibile. Iar portofoliul configuratorului filtrează un stoc vast, care include gamele celor mai importanți producători de anvelope. Portofoliul cuprinde gamele PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial, BARUM, BFGoodrich, HANKOOK, DEBICA, GENERAL TIRE, GRIPMAX, KLEBER, UNIROYAL, TOYO, YOKOHAMA și VREDESTEIN.

Trebuie selectate marca, modelul, anul de fabricație și motorizarea, iar filtrele JANTA.RO afișează instantaneu doar produsele omologate și 100% compatibile cu autoturismul specificat. De asemenea, se pot alege produsele pentru mașini cu sau fără sistem de monitorizare a presiunii în anvelope.

Iar un beneficiu esențial oferit de JANTA.RO utilizatorilor săi este faptul că prezintă pentru fiecare produs și eticheta care trebuie să însoțească de la 1 Mai 2021 toate anvelopele comercializate în Uniunea Europeană. Această etichetă are rolul de a indica nivelul de performanțe la care trebuie să se aștepte clienții de la fiecare model de anvelopă. Pe etichetă sunt înscrise clasele de performanță pentru aderența pe carosabil ud, zgomotul de rulare (exprimat în decibeli) și eficiența energetică (reprezintă rezistența la rulare, care influențează consumul de combustibil). Clasa A desemnează cel mai înalt nivel de performanță, însă clasarea unei anvelope poate fi diferită în funcție de automobilul pe care îl echipează. De aceea, eticheta UE este foarte utilă, deoarece este personalizată pentru fiecare produs în parte.

Totodată, eticheta UE include și diverse simboluri care sunt un indiciu clar pentru alegerea anvelopelor performante în anotimpurile de toamnă și iarnă. Simbolul 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake) este specific anvelopelor de iarnă certificate pentru tracțiune și siguranță în condiții de zăpadă și gheață. În plus, anvelopa de iarnă poartă simbolul M+S, care atestă performanțele pe noroi și zăpadă. În România sunt acceptate ca anvelope de iarnă cele care poartă simbolul M+S. Iar conform Ordonanței de Urgență nr. 5/2011, este obligatoriu ca automobilele să fie echipate cu anvelope de iarnă când se circulă pe carosabil cu zăpadă, gheață și polei, fără a se delimita un interval din an, sau o dată de la care trebuie schimbate roțile.

BRIDGESTONE PRODUCE O GAMĂ DE ANVELOPE DE PERFORMANȚĂ ÎNALTĂ PENTRU ORICE SEZON ȘI TIP DE AUTOTURISM

Pentru a perfecționa anvelope sale, BRIDGESTONE acordă o importanță sporită informațiilor acordate de clienți. Aceștia furnizează păreri și experiențe concrete despre utilizarea anvelopelor BRIDGESTONE pentru intervale îndelungate. De exemplu, anvelopa de iarnă BRIDGESTONE Blizzak LM005 a fost proiectată luându-se în considerare feedback-ul oferit de 20.000 de șoferi din țările europene, referitor la condițiile întâmpinate pe parcursul iernilor grele.

Evaluări foarte elocvente pentru performanțele anvelopelor sunt cele oferite de testele pe care le organizează publicații indepente, precum și ADAC (Clubul Automobilistic din Germania). Iar în cazul anvelopei de iarnă BRIDGESTONE Blizzak LM005 veleitățile au fost recunoscute în 2021 de testele Auto Motor und Sport, Auto Zeitung, Auto Express. Toate aceste publicații, precum și ADAC, au remarcat că BRIDGESTONE Blizzak LM005 este în categoria sa un etalon pentru comportamentul bun pe carosabil ud.

BRIDGESTONE recomandă această anvelopă pentru iernile ușoare până la moderate din Europa și are un design cu canale adânci, care sunt dispuse în zigzag pentru a evacua rapid apa, zloata și zăpada. Iar pe banda de rulare a anvelopei Blizzak LM005 sunt crestate numeroase fante de siping 2D și 3D, care îi sporesc contactul cu carosabilul și priza prin straturile de zăpadă și gheață.

BRIDGESTONE Blizzak LM005 utilizează și tehnologia NanoPro-Tech, ceea ce înseamnă că are în compoziție particule de priză și beneficiază de o acoperire cu silice care cresc aderența anvelopei pe carosabilul ud.

Toate aceste avantaje de proiectare au cotat anvelopele BRIDGESTONE Blizzak LM005 cu Clasa A pentru aderența pe carosabil ud, ceea ce reprezintă cel mai înalt nivel de performanță înscris pe eticheta care însoțește obligatoriu toate anvelopele comercializate în Uniunea Europeană. Și în configuratorul JANTA.RO putem găsi anvelopele BRIDGESTONE Blizzak LM005 cu specificații pentru o varietate de autoturisme. Exemple de automobile care beneficiază de Clasa A de aderență pe carosabil ud din partea BRIDGESTONE Blizzak LM005 sunt cele din gama BMW, precum modelele Seria 3, Seria 5, Seria 7, sau SUV-urile X1, X3, X7.

De asemenea, pentru anumite dimensiuni, BRIDGESTONE Blizzak LM005 este disponibilă cu tehnologia DriveGuard Run-Flat, care permite rularea cu pană pentru încă 80 km, cu o viteză de până la 80 km/h.

BRIDGESTONE este un etalon și pentru elita anvelopelor de vară pentru automobile de performanță foarte înaltă. În această categorie se impune cu anvelopele BRIDGESTONE Potenza Sport, care oferă control dinamic deosebit atât pe carosabil uscat, cât și pe carosabil ud. Este un model de anvelopă foarte versatil, cu dimensiuni de la 17 la 22 inch, și are versiuni atât pentru autoturisme premium sau non premium, cât și pentru automobile supersport.

 

De exemplu, BRIDGESTONE Potenza Sport are variante create special pentru noile modele Maserati MC20, Lamborghini Huracán STO, Ferrari Roma sau BMW Seria 8. Dar pot fi alese cu specificații pentru un spectru de autoturisme și SUV-uri din clase diverse de performanță. Iar acestea se pot selecta rapid cu ajutorul configuratorului JANTA.RO.

BRIDGESTONE Potenza Sport este cotată la rândul său cu Clasa A pentru aderență pe carosabil ud, conform etichetei UE. De exemplu, această clasare de top este valabilă pentru Audi A4, BMW Seria 5, Mercedes-Benz GLE etc.

Acest model de anvelopă performantă beneficiază de experiența pe care BRIDGESTONE a câștigat-o în Formula 1, având o compoziție specială pentru comportament sportiv și frânare eficientă, precum și un design care asigură stabilitate foarte bună în viraje și în linie dreaptă. Răspunsul îmbunătățit al direcției se datorează și noii tehnologii pentru armătură și carcasă. Iar banda de rulare integrează nervuri și goluri care evacuează apa rapid. În plus, optimizează performanțele la frânare și la aboardea virajelor, mulțumită striurilor 3D rigide.

BRIDGESTONE se impune și ca furnizor de anvelope cu tehnologii specializate pentru rezistență la rulare cât mai scăzută. Acestea au specificații pentru o varietate de autoturisme, și sunt o algere eficientă în mod deosebit pentru automobilele cu propulsii electrificate sau 100% electrice. Anvelopele sale sunt alese ca echipare originală pentru autoturismele electrice produse de companii de top precum Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen, Skoda, Seat, Nissan, Fiat etc.

Apoi, BRIDGESTONE a creat tehnologia ENLITEN, cu ajutorul căreia a produs anvelope distinse atât prin rezistanță la rulare scăzută, cât și prin greutatea lor redusă considerabil. Tehnologia ENLITEN a fost implementată prima oară pentru versiunea anvelopelor Turanza Eco dedicată modelului electric Volkswagen ID.3. Conform BRIDGESTONE, cauciucurile cu tehnologie ELITEN au o rezistență la rulare cu până la 30% mai mică decât variantele standard ale anvelopelor premium de vară. Totodată ele folosesc cu până la 2 kg mai puțină materie brută, ceea ce înseamnă o reducere a greutății cu până la 20% comparativ cu anvelope similare. Compoziția specială a acestor anvelope eficiente este completată de un design care îmbunătățește aderența pe carosabil ud și sporește rezistența la uzură. Avelopele Turanza Eco cu tehnologie ENLITEN sunt alese de Volkswagen ca echipare originală și pentru Golf 8. Iar BRIDGESTONE a fost selectat pentru a crea anvelope dedicate și pentru Audi Q4 e-tron și Seat Cupra Born.

LIVRARE LA DOMICILIU SAU LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE ASIGURĂ MONTAREA SPECIALIZATĂ A ROȚILOR

JANTA.RO a creat servicii flexibile de livrare cât mai rapidă și eficientă pentru clienții săi, beneficiind de un stoc local de peste 100.000 de anvelope și 10.000 de jante. Astfel, transportul produselor către clienți durează doar 1-2 zile lucrătoare, dacă acestea sunt disponibile în stocul local, sau în cel mult 7 zile lucrătoare, dacă ele sosesc din stocul aflat în Germania.

Totodată, JANTA.RO a conceput serviciile de livrare pentru a scuti clienții de costuri și drumuri suplimentare sau neprevăzute. Mai exact, clienții pot opta ca produsele să le fie livrate la domiciliu sau la o adresă pe care o indică. În acest caz, dacă achiziționează seturi de roți, acestea sunt livrate cu anvelopele deja montate pe jante. Iar roțile sunt și echilibrate.

Cei care cumpără produse prin intermediul configuratorului virtual pot alege ca livrarea acestora să fie făcută direct la un service partener JANTA.RO, unde are lor montarea specializată a roților. Acest serviciu realizat este esențial pentru siguranță, în contextul în care majoritatea automobilelor sunt echipate cu diverse sisteme de măsurare a presiunii în anvelope. Iar pentru calibrarea corectă a senzorilor este necesar ca montarea roților să respecte o procedură de specialitate și să fie făcută de către tehnicieni instruiți. Practic, de menținerea corectă a presiunii în anvelope depind siguranța rulării, performanțele dinamice, consumul de combustibil și uzura cauciucurilor.

Programarea viziteai la service este la rândul ei flexibilă și rapidă. La momentul plasării comenzii în configuratorul virtual, clienții selectează service-ul preferat sau cel mai apropiat din rețeaua națională JANTA.RO, care cuprinde 134 de service-uri partenere autorizate. De asemenea, clienții bifează în calendarul din site-ul JANTA.RO două opțiuni pentru ziua și ora când doresc să programeze schimbarea roților. Ulterior, un reprezentant al service-ul va contacta clientul pentru finalizarea progmării.

One Thought to “JANTA.RO oferă gama BRIDGESTONE de anvelope premium pentru performanță înaltă”

  1. […] JANTA.RO este cel mai complex și rapid configurator de anvelope din România, iar statutul său se datorează și portofoliului vast de anvelope produse de cele mai respectate companii la nivel internațional. Din acest portofoliu face parte și BRIDGESTONE, care produce anvelope premium considerate etaloane în industrie. Anvelopele BRIDGESTONE se impun în testele independente și în preferințele clienților deoarece oferă calitate și performanțe de top pentru autoturismele din orice segment de piață, de la modele axate pe eficiență, până la SUV-uri și mașini supersport.  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.