Orașe din Transilvania pe care merită să le vizitezi

Pentru turiștii străini, numele de Transilvania a devenit un adevărat brand de țară pentru România. De la legendele cu vampiri la farmecul castelelor și a cetăților medievale, Transilvania atrage numeroști turiști din întreaga lume, care descoperă astfel multe atracții din România, inclusiv dincolo de această regiune.

Însă turismul din Transilvania nu este asociat numai cu istoria, ci și cu modernitatea. Să nu uităm că zona este consacrată în ultima perioadă și pentru evenimente de top în materie de divertisment – festivalul UNTOLD din Cluj-Napoca și festivalul Electric Castle organizat la Castelul Bánffy din comuna Bonțida, județul Cluj.

Revenind la partea mitică, legendele cu vampiri au inspirat inclusiv un brand foarte cunoscut din industria de cazino online în România. Există chiar și sloturi online cu vampiri precum Dracula și alte jocuri de păcănele populare pe internet.

Transilvania este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, care de-a lungul timpului a făcut parte din Dacia, din Imperiul Roman, din Regatul Ungariei și din Imperiul Austriac. Începând cu anul 1918, Transilvania este o regiune a statului român. Anterior, a fost inclusiv stat autonom, sub suzeranitatea Imperiului Otoman, cu numele de Principatul Transilvaniei.

Acum, Transilvania este cunoscută în turism ca o regiune naturală foarte frumoasă, unde sunt păstrate tradițiile, iar natura este protejată. Iată mai jos câteva orașe din Transilvania care merită vizitate, cu mențiunea că multe alte localități – inclusiv comune și sate – oferă experiențe impresionante pe plan turistic:

 

Cluj-Napoca

 

În inima Transilvaniei, Cluj-Napoca este cel mai important oraș din regiune, al doilea oraș ca mărime în România și un important centru economic. Centru cultural și artistic, Cluj-Napoca oferă un program amplu de evenimente, dincolo de cele două festivaluri menționate anterior.

 

Sibiu

 

Orașul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2007, fiind primul din estul Europei care a primit acest titlu. Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Muzeul Astra, Podul Minciunilor sunt doar câteva dintre obiectivele ce merită vizitate. În plus, se pot include în programul turistic multe atracții din împrejurimi. În orice anotimp, orașul Sibiu merită ales ca destinație de călătorie!

 

Alba-Iulia

 

Capitală politică a Principatului Transilvaniei, Alba-Iulia are o importanță majoră în procesul de unire aTransilvaniei și a Banatului cu Regatul României. A vizita Alba-Iulia înseamnă, înainte de orice, să faci o incursiune în istoria poporului român.

 

Sighișoara

 

Cetatea Sighișoara este cu totul impresionantă, un loc care te duce cu multe secole în urmă, în cel mai plăcut stil. Centrul istoric este inclus pe lista monumentelor istorice din zonă și în patrimoniul mondial UNESCO. Sighișoara este un oraș foarte bine conservat față de forma sa medievală. De altfel, anual este organizat Festivalul Medieval, un adevărat magnet pentru turiști români și străini.

 

Brașov

 

Unul dintre cele mai vizitate orașe, Brașov este situat în centrul țării, aproape de cele mai importante stațiuni montane. Poți merge iarna în Brașov pentru o vacanță la schi în Poiana Brașov, dar în orice anotimp ai multe de descoperit în acest oraș foarte apreciat de turiști.