Cum să măreşti viteza unei biciclete

Adesea, atunci cand cumpara cea mai comuna bicicleta de munte, o persoana se intreaba daca aceasta bicicleta indeplineste toate cerintele sale.

Dupa cum stim, aceste biciclete de munte nu sunt renumite pentru aerodinamica si rapiditate, deoarece sunt necesare pentru a merge pe teren accidentat, si nu pe drumuri plate. Daca ai cumparat deja o bicicleta de munte in loc de una de oras, nu iti face griji!

In continuare afli cum poti face bicicleta mai rapida:

 

  • Rotile 

 

Pentru a creste viteza unei biciclete Cube, trebuie sa stii ca anvelopele sunt cel mai important lucru. Bicicletele de munte sunt dotate standard cu anvelope cu crampoane. Este extrem de nepotrivit in mediile urbane. Cauciucul cu banda de rulare agresiva are o zona de aderenta mai mica cu suprafata drumului si, prin urmare, ruloul bicicletei este stins.

Daca conduci doar pe drumuri, atunci anvelopele slick sunt ideale pentru tine. Au o suprafata neteda, care confera bicicletei o inertie maxima. Slick-urile au doar santuri pentru indepartarea apei, care sunt necesare pentru a nu fi alunecos pe o suprafata umeda.

Latimea conteaza foarte mult. Cu cat anvelopele sunt mai inguste, cu atat sunt mai rapide. Dar, este imposibil sa pui un cauciuc ingust pe o bicicleta de munte din cauza grosimii mai mari a jantei. Prin urmare, alege anvelopele care ti se vor potrivi nu numai in ceea ce priveste tipul benzii de rulare, ci si in ceea ce priveste dimensiunea jantei.

Este de mentionat despre presiunea din roti: cu cat este mai mare, cu atat rulajul este mai buna. Anvelopele ar trebui sa fie etichetate cu presiunea maxima posibila pentru anvelopa respectiva. Umfla rotile aproape la maximum.

 

  • Transmisie

 

Cu cat „dintii” din foaia sistemului de angrenaj sunt mai mari (ca marime), cu atat viteza maxima a bicicletei este mai mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca raportul de transmisie creste.

 

  • Pozitia pe bicicleta

 

O pozitie de condus joasa si ingusta reduce rezistenta la vant. Din acest motiv, viteza bicicletei creste. Ai grija la pozitionarea mainilor pe ghidon si pozitionarea acestora fata de sa. De asemenea, asigura-te ca saua este setata la inaltimea corecta.

 

  • Revizie regulata

 

Cel putin o data pe sezon, vrifica toate componentele bicicletei. Fara aceasta, nici macar nu vei sti ca rulmentii bicicletei tale sunt uzati sau ca orice piesa este deteriorata. O crestere a vitezei bicicletei poate aparea la inlocuirea rulmentilor industriali cu altii noi, la curatarea si lubrifierea lantului si a rulmentilor si asa mai departe.

 

  • Greutatea bicicletei

 

Nu e de mirare ca cursele rutiere au biciclete Scott usoare; pe o astfel de bicicleta, nu este deloc greu sa accelerezi rapid si apoi sa mentii viteza. Pentru a usura bicicleta, poti inlocui piesele grele.

Astfel, viteza nu depinde doar de bicicleta. Este necesar sa imbunatatesti nu numai bicicleta, ci si tehnica de pedalare, respiratie si alte lucruri. Practic, biciclistul determina viteza de deplasare, nu bicicleta!