Ghetusul rupe picioarele salajenilor

Ghetusul rupe picioarele salajenilor Circa 280 de salajeni au apelat, la sfarsitul saptamanii trecute, la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului de Urgenta Salaj din Zalau, dintre care 81 au fost internati pentru administrarea tratamentului sub supraveghere medicala, se arata intr-un comunicat de presa al spitalului respectiv. Pacientii din cele trei zile libere au fost cu 60 mai putini decat cei care au avut nevoie de serviicile din Urgenta in week-end-ul anterior, dar numarul lor ramane mare, in conditiile in care numerosi salajeni se prezinta direct la Urgenta, fara a se gandi ca pot rezolva problemele la medicii de familie.

Cele mai multe cazuri raman si acum plagile, fracturile, entorsele si contuziile, in numar total de 67, iar o buna parte din ele sunt din pricina cazaturilor pe gheata, ceea ce inseamna ca iarna isi spune inca o data cuvantul. Temperaturile reci au afectat si ele populatia judetului, nu mai putin de 37 de persoane fiind diagnosticate cu viroze, bronsite, pneumonii si amigdalite, in timp ce alte 16 persoane au fost depistate cu hipertensiune arteriala.

Cu boli ale aparatului digestiv (gastrite, enterocolite, gastroduodenite etc.) au ajuns la spital 18 pacienti, surprinzator de putini fata de statisticile din restul anului, cand asemenea cazuri erau mai frecvente.

Pe langa aceste cazuri, 14 femei carora li s-a declansat travaliul au necesitat ajutor de specialitate, iar sase salajeni au fost diagnosticati cu colica abdominala. Obisnuitii sectiei de Urgenta

Leave a Comment