De ce ți-ar trebui un expresor cafea în casa ta

Românii iubesc cafeaua și mulți beau cel puțin o ceașcă pe săptămână. În timp ce unii sunt fericiți să-și cheltuiască banii pe cafea profesională făcută de barista, alții preferă confortul și rentabilitatea unui expresor cafea de casă.

Dintre toate tipurile de mașini disponibile, expresoarele cu capsule reprezintă cea mai mare parte a expresoarelor pe care le cumpărăm. Dar, pentru cea mai bună aromă și cel mai apropiat lucru de cafeaua făcută de barista, nimic nu este mai bun decât să o faci din boabe măcinate cu propriul tău expresor cafea manual.

Așadar, dacă deții în prezent un expresor cu pod capuse și te întrebai dacă să treci la un expresor cafea manual, iată care sunt avantajele acestui upgrade.

Expresor cafea cu capsule vs expresor cafea manual

Un expresor cafea cu capsule prepară și toarnă automat un espresso după ce introduci o capsulă de cafea în aparat și apeși un buton.

Un expresor cafea manual are nevoie de mai mult de atât, deoarece trebuie să adaugi manual cafeaua măcinată și să setezi mașina să toarne și să întrerupă fluxul de cafea.

De asemenea, vei avea nevoie de cunoștințe despre tehnicile de preparare a cafelei, cum ar fi măcinarea (textura cafelei), dozarea (cantitatea pe care ai pus-o în filtru) și comprimarea (comprimarea zațului de cafea în portafiltru).

Este posibil să vrei și o râșniță de cafea dacă dorești să îți macini propriile boabe.

Pe scurt, folosirea unui expresor cafea manual necesită mai multă muncă, deoarece necesită ca fiecare pas să fie efectuat de către utilizator. Cu toate acestea, un expresor cafea manual oferă utilizatorului control complet asupra procesului de fabricare a cafelei pentru a crea cel mai bun espresso posibil.

Avantajele trecerii la un expresor cafea manual

  1. Economisești bani din costul capsulelor

Cafeaua cu capsule nu este atât de convenabilă atunci când iei în considerare costurile continue de cumpărare a capsulelor de cafea.

Expresoarele cafea cu capsule sunt relativ ieftine, dar capsulele sunt scumpe, costând destul de mult la kilogram.

În schimb, cafeaua măcinată sau boabele de cafea pot fi găsite în supermarketuri mult mai ieftin.

  1. Cafeaua proaspătă înseamnă o aromă mai bună

Cafeaua proaspătă necesită boabe proaspete. Cafeaua cu capsule este pre-măcinată și gustul se stinge repede, ceea ce poate afecta drastic aroma și calitatea ceștii de cafea. Capsulele vor deveni vechi din cauza oxidării.

Utilizarea boabelor proaspăt măcinate pentru a face cafeaua perfecta pe un expresor cafea automat, semi-automat sau manual va produce o cafea mai apropiată ca aromă și calitate de o cafea făcută de barista de la cafeneaua ta preferată.  3. Mai puține ambalaje

Cele mai multe capsule de unică folosință, care sunt fabricate din aluminiu și plastic rezistent, vor ajunge la gropile de gunoi, durând între 150 și 500 de ani pentru a se descompune.

În acest moment se fac unele progrese pentru a face capsulele de cafea mai „verzi” – programe de reciclare ale companiilor, ambalaje biodegradabile și capsule metalice reutilizabile – dar mai este încă un drum lung de parcurs.

Între timp, persoanele care dețin un expresor cafea manual (precum și semiautomate sau automate) își pot composta zațul de cafea fără deșeuri asociate.

Leave a Comment