Traficantul de droguri zălăuan rămâne după gratii

Traficantul de droguri zălăuan rămâne după gratiiZălăuanul Ionuţ George Tamba, în vârstă de 20 de ani, aflat în arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de punere în vânzare şi distribuirea de droguri, rămâne după gratii. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins, vineri, recursul înaintat de avocaţii tânărului. Acesta a fost prins de către ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Salăj şi procurorii Biroului Teritorial Sălaj – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în timp ce vindea droguri unui minor de 13 ani.

Imediat ce judecătorii Tribunalului Sălaj au emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ionuţ Tamba – implicat în trafic cu droguri, avocaţii acestuia au depus recurs. Cazul a fost judecat, vineri, la Curtea de Apel Cluj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Adrian Dănilă, magistraţii au decis menţinerea mandatului de arest preventiv. S-a respins ca nefondat recursul inculpatului, ne-a declarat sursa menţionată.

Zălăuanul în vârstă de 20 de ani, Ionuţ George Tamba, a fost reţinut de procurori şi închis în Centrul de Arestare şi Reţinere Preventivă Sălaj, după ce a fost identificat în timp ce vindea droguri în centrul municipiului. Prins asupra faptului, acesta a încercat să se sustragă percheziţiei şi a fugit de oamenii legii la volanul autoturismului. Urmărirea s-a încheiat chiar la domiciliul acestuia, unde suspectul a încercat să se scape de marfă. Au urmat descinderi în apartamentul părinţilor acestuia, cu care locuia, procurorii găsind droguri de peste 30.000 de lei, valoarea pe piaţa neagră, precum şi diferite sume de bani. Drogurile găsite sunt: 278 de plicuri Chocolate, 193 de bucăţi Diesel, 198 de plicuri Night sand, 32 de plicuri H2O, două plicuri Galaxy şi şase plicuri Pure by Magic şi un plic Dance Cristal Flower. Etnobotanicele erau împărţite zilnic la cel puţin zece persoane, numărul consumatorilor ridicându-se la câteva sute, majoritatea cu vârste între 13 şi 20 de ani. Procurorii au indentificat peste 50 de persoane din municipiul Zalău, oraşele Jibou şi Şimleu Silvaniei, ca fiind consumatori de droguri care cumpărau de la Ionuţ Tamba.

Traficul cu droguri nu se desfăşura, însă, doar pe străzile din oraş, ci inclusiv în casa părinţilor. Anchetatorii au stabilit că unii consumatori erau serviţi chiar de la geamul apartamentului situat într-un bloc de locuinţe din Dumbrava Nord. Ionuţ Tamba a recunoscut că procura drogurile de la o persoană din municipiul Galaţi, comenzile fiind făcute prin telefon sau Internet. Substanţele etnobotanice erau trimise periodic din municipiul Galaţi către Zalău prin diferite firme de curierat. La primirea coletelor, Tamba făcea plata în ramburs, sumele fiind cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

În data de 23 iunie, Tribunalul Sălaj a emis pe numele lui Ionuţ Tamba un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 2 al. 1 şi 2 din Legea 143/2000 Republicată, cu aplicarea art.41 alin.2 C.p., respectiv cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept. Potrivit legii, traficantul de droguri zălăuan riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Leave a Comment