Elevii sălăjeni au primit lecţii de siguranţă de la pompieri

500 de şcolari şi preşcolari din 15 instituţii de învăţământ din judeţe Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj au fost implicaţi în campania de siguranţă a elevilor organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, în ultimele trei săptămâni, copiii, printre care şi cei de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Grădiniţa „Sfânta Inimă a Lui Isus” Zalău şi Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Ortelec au avut parte de lecții inedite, care au depășit limitele manualelor didactice obișnuite.

Pentru câteva ore, reprezentanții IGSU și cei ai E.ON și-au reluat rolul de dascăli în materie de siguranță și au transmis elevilor informații și sfaturi utile care să îi ajute să își formeze un comportament preventiv corect și o reacție corectă și promptă în diferite situații de urgență.

Ce este o situație de urgență? Cum folosim corect sursele de energie? Ce să facem dacă simțim miros de gaz? Cum să procedăm dacă ia foc vreun obiect acasă sau la școală? Dar mai ales cum putem preveni un incendiu sau o explozie? Acestea au fost doar o parte dintre întrebările care și-au găsit răspuns în cadrul noilor lecții de siguranță.

De asemenea au fost prezentate materiale video sugestive care au generat discuții folositoare, copiii având totodată ocazia de a exprima opinii și de a adresa întrebări „dascălilor” de la IGSU și E.ON.

După ce au analizat împreună situații concrete care pot genera incidente grave precum și modul de prevenire al acestora prin respectarea unor reguli simple dar și montarea de detectoare de fum, toți cei prezenți au concluzionat: „Mai bine previi, decât să nu fii!”, acesta fiind și mesajul noii campanii de siguranță lansată în această toamnă de cele două instituții partenere.

Leave a Comment