Acuzat de trafic de droguri, fiul adjunctului de la APIA Sălaj scapă de arestul preventiv

Arestat preventiv de către magistraţii sălăjeni în 23 noiembrie, pentru trafic de droguri de mare risc, Alexandru Vaida, fiul lui Vaida Bela, adjunctul APIA Sălaj, a fost pus în libertate, cinci zile mai târziu, de către Curtea de Apel Cluj.

Astfel, instanţa superioară a admis contestaţia formulată de către inculpat împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sălaj, pe care a desfiinţat-o în parte. Rejudecând cauza, judecătorii clujeni au hotărât ca zălăuanul în vârstă de 22 de ani să fie eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu din 28 noiembrie, până în 22 decembrie inclusiv.

În perioada amintită, tânărul trebuie să respecte mai multe obligaţii, printre care să nu părăsească domiciliul fără permisiunea organului judiciar şi să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.

Reamintim că Alexandru Vaida este acuzat de către procurorii DIICOT Sălaj că începând din vara anului trecut a vândut mai multor cunoscuţi din Zalău şi Cluj-Napoca, oraş în care studiază, pastile de ecstasy, dar şi cannabis şi etnobotanice. Cu prilejul percheziţiilor făcute la domiciliul tânărului, anchetatorii au găsit un grinder (un aparat pentru măcinat cannabis) şi un cântar cu urme de cannabis pe el.

Potrivit procurorilor, inculpatul a recunoscut că vinde şi consumă droguri, mărturisind că din vara anului trecut până în prezent a comercializat aproximativ 150 de pastile de ecstasy.

Leave a Comment