Salajenii petrec Revelionul pe plan local

Salajenii petrec Revelionul pe plan local

Dupa un an de criza, locuitorii judetului Salaj prefera sa petreaca Revelionul pe plan local, la restaurante sau pensiuni. Cei care trec granita judetului, au ales in special sa mearga la ski, in Austria, sau in statiuni aflate la distante mai mici de 300 de kilometri, precum Felix sau Arieseni.

Daca de Revelion nu prea se iese din judet, nici numarul celor care vin la noi in aceasta perioada nu este foarte mare, atata timp cat Salajul, desi are potential, nu este inca o destinatie pentru sezonul rece.

Revelion pe langa casa

Salajenii, prin traditie, nu prea ies din judet in concediile de iarna ci, de obicei vara. Cei care pleaca totusi, prefera destinatii precum Austria, unde se merge pentru ski, sau statiunile aflate la distante mai mici de 300 de kilometri, fiind preferate Felixul, Arieseniul din judetul Alba sau pensiunile agroturistice din Maramures, a precizat, miercuri, Corina Muresan, director al agentiei turistice Avias Transilvania, din Zalau.

O dovada a faptului ca multa lume prefera sa petreaca la cumpana dintre ani pe plan local, cu prietenii, e si faptul ca majoritatea restaurantelor ce organizeaza petreceri de Revelion sunt ocupate 100%. Pretul unei astfel de petreceri este, in medie, de 150-200 de lei de persoana.

La noi vor veni 200 de persoane, ceea ce inseamna un grad de ocupare de 100%. Am pregatit pentru Revelion un meniu special, in care se regasesc preparatele din carne de vanat, curcan umplut cu castane, dar si un program de divertisment, cu for de tabara, focuri de artificii si muzica live.

Pretul a fost de 200 de lei pentru o persoana, precizeaza Stefana Mare, administrator al restaurantului Popasul Romanilor, situat in apropierea Zalaului. Avem toate cele 150 de locuri ocupate.

Tariful a fost de 150 de lei pentru o persoana si include, pe langa noaptea de Revelion, si o petrecere in data de 1 ianuarie, la care invitatii vin de obicei si cu copiii, dar si acces gratuit la piscina. E un tarif modic, pentru ca nu ne-am gandit la profit, ci la o recompensa pentru cei apropiati noua, afirma, pe de alta parte, Mircea Groza, director al complexului Severus, din Zalau. Un Revelion mai deosebit a fost gandit si pentru cei ce vor sa petreaca noaptea dintre ani in cafe-club Taverna.

Organizatorii au cerut ca taxa de inscriere doar 20 de lei, suma pentru care petrecaretii vor primi sampanie si tort. Mancarea va fi adusa de catre fiecare, de acasa, iar bautura va putea fi comandata, contra cost, la bar. Cele 80 de locuri au fost, si aici, ocupate in totalitate, de tineri care vor un Revelion pe cinste, cu bani mai putini.

Salajul trebuie

Leave a Comment