Deszapezire descentralizata in Salaj

Deszapezire descentralizata in Salaj

Vrem sa descentralizam lucrarile de deszapezire, a afirmat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Salaj, Tiberiu Marc. Potrivit acestuia, daca in anii anteriori, CJ a incercat mai multe formule pentru ca activitatea de deszapezire sa aiba mai multa eficienta, in raport cu sumele alocate acestui segment, la ora actuala, exista conditii tehnice ca primariile sa intervina cu utilaje pe drumurile de categoria a doua si a treia. In schimb, la iarna, principalele artere rutiere din judet vor fi deszapezite in urma unor licitatii. O parte din banii pentru deszapeziri vor fi alocati primariilor, iar cealalta firmei care va actiona pe drumurile principale. Cred ca, in acest mod, vom da un exemplu de descentralizare, ca resurse si responsabilitati, este de parere presedintele CJ Salaj.

In alta ordine de idei, Tiberiu Marc a afirmat ca, la aceasta data, se evalueaza lucrarile care au loc pe drumurile judetene. Astfel, in Salaj, sunt in curs de executare reparatii pe circa 130 de kilometri de drumuri. Mai au loc lucrari de reparatii pe 80 de kilometri de drumuri pietruite, existand totodata patru tronsoane de carosabil unde se desfasoara actiuni de asfaltare prin covor.

In acelasi cadru, Tiberiu Marc a facut cunoscut ca procedura de achizitie pentru drumul Varsolt – Ciucea a fost reluata. Daca lucrurile vor evolua normal, in a doua jumatate a lunii august vom sti si firma castigatoare, a adaugat presedintele CJ.

Leave a Comment