In lipsa radarelor fixe, sporesc cele mobile

In lipsa radarelor fixe, sporesc cele mobileScoaterea din functiune a celor sase camere fixe din judetul Salaj a dus la intensificarea actiunilor desfasurate zilnic de politistii rutieri pentru depistarea in trafic a vitezomanilor cu ajutorul aparatelor radar amplasate pe autoturismele din dotare. Dat fiind ca radarele fixe au fost suspendate, am hotarat, pentru sporirea sigurantei rutiere pe drumurile publice salajene, sa crestem activitatea de monitorizare a traficului cu ajutorul celor trei radare mobile ale Politiei Rutiere Salaj. In cauza, in prima saptamana a lunii mai au fost amendati pentru viteza excesiva 502 soferi, dintre care 221 au fost depistati cu ajutorul radarelor mobile.

Restul, de 281 de sanctiuni, reprezinta procesele verbale incheiate saptamana trecuta ca urmare a inregistrarilor camerelor fixe inainte ca acestea sa fie scoase din functiune, respectiv anterioare datei de 24 aprilie, ne-a declarat Liviu Cipleu, ofiter la serviciul Politiei Rutiere Salaj.

Tot in intervalul 1-7 mai, politistii salajeni au aplicat conducatorilor auto 14 sanctiuni contraventionale pentru oprirea ori stationarea autovehiculului in locuri interzise. Alti 56 de soferi s-au ales cu cate o amenda, dar si cu permisul suspendat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (11 persoane), pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h (alte 11 persoane) si pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor sau efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens (34 de persoane). Nici cei 73 de pietoni indisciplinati nu au fost scutiti de amenzi, in timp ce alte 18 persoane au fost sanctionate contraventional pentru ca s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. In aceeasi perioada au fost retinute si 17 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

La finalul raportului saptamanal, in actiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, au fost constatate opt fapte de natura penala – trei pentru conducere cu alcoolemie peste limita legala, trei pentru conducere cu permisul suspendat, una pentru conducere autovehicul neinmatriculat si una pentru conducerea autovehicului cu numar de inmatriculare fals – si 1.024 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 104.000 de lei.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj, s-au inregistrat si doua accidente de circulatie grave soldate cu doi raniti grav si un ranit usor, precum si patru accidente usoare soldate cu ranirea usoara a patru persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 43 de accidente grave soldate cu patru morti si 52 de raniti grav, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut: mai putin cu trei accidente grave, patru morti si patru raniti grav.

Leave a Comment