Zălăuanul Ştefan Ţârlea, mijlocaş central la UTA Arad

Dacă fotbaliştii sălăjeni ce evoluează la cluburile din afara judeţului, unii dintre ei chiar la nivelul Ligii I, s-ar întoarce acasă, Sălajul ar avea o echipă care ar face faţă cu biro poate chiar şi la nivel de Liga a II-a. Unul dintre ei este Ştefan Ţârlea, fotbalist ce a cunoscut tainele „sportului rege” la Viitorul Zalău, sub îndrumarea managerului Daniel Sabou, cel care este şi fondatorul acestui club.
Opt ani şi-a petrecut Ştefan Ţârlea la Viitorul, perioadă în care a obţinut o serie de rezultate notabile. Cel mai bun rezultat la clubul zălăuan a fost obţinut în 2009, când Ştefan Ţârlea a devenit vicecampion naţional cu Viitorul în cadrul „Memorialului Gheorghe Ola”, pierzând finala în faţa echipei Atletico Arad.
Ştefan Ţârlea a ajuns în vara anului 2014 la „Şcoala de Fotbal Dani Coman”, evolând atât pentru echipa de juniori B, cât şi la juniorii C a clubului piteştean. Dacă la Viitorul a devenit doar vicecampion naţional, Ştefan Ţârlea a obţinut un rezultat şi mai important cu echipa de juniori C a „Şcolii de Fotbal Dani Coman”, devenind campionul României la această categorie.
A urmat o perioadă delicată pentru mijlocaşul zălăuan, Ştefan Ţârlea fiind nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală la spate în urmă cu doi ani.
„Timp de două luni, nu am mai putut juca fotbal, iar după ce s-a terminat perioada de recuperare, conducerea „Şcolii de Fotbal Dani Coman” mi-a propus un contract cu care nu am fost de acord, astfel că am decis să plec de la acest club”, a declarat fotbalistul în vârstă de aproape 17 ani, care a fost nevoit să facă pregătire individuală timp de câteva luni.
„Campionatul fiind în plină desfăşurare, nu am putut să mă transfer la niciun club, fiind nevoit să mă pregătesc singur timp de câteva luni”, a mai afirmat Ştefan.
În vara anului trecut a ajuns la Centrul de Copii şi Juniori a clubului ASA Târgu Mureş, de care s-a despărţit la finalul sezonului.
„Cu ajutorul domnului Daniel Sabou am fost chemat să dau probe de joc la Centrul de Copii şi Juniori de la ASA Târgu Mureş, dar la finalul sezonului s-a dorit unificarea acestui centru cu cel de la Timişoara, iar o mare parte dintre jucători am plecat la alte echipe. Tot cu ajutorul domnului Daniel Sabou am ajuns în acest an la UTA Arad”, a mai afirmat jucătorul.
La clubul arădean, Ştefan Ţârlea face parte din lotul echipei a doua, care evoluează în Liga a IV-a, dar şi din lotul juniorilor republicani A, care activează în Campionatul Naţional. În primele runde din acest sezon, mijlocaşul zălăuan a evoluat pentru echipa a doua, iar ultimele etape le-a jucat în campionatul rezervat juniorilor republicani, unde a şi marcat de câteva ori.

Leave a Comment