Zălăuanul Rareş Bălean, MVP-ul finalei Silver League dintre România şi Grecia

Considerat o adevărată speranţă a voleiului românesc încă din perioada când activa la echipa de juniori a Clubului Sportiv Şcolar Zalău, Rareş Bălean a fost promovat repede la echipa de seniori a Zalăului, cu care a reuşit să câştige chiar titlul de campion al României.

Evoluţiile sale în tricoul echipei Volei Municipal au atras atenţia selecţionerului Dănuţ Pascu, acesta convocându-l la naţionala de seniori.

Ultima acţiune a avut loc la finele săptămânii trecute, când „tricolorii” au câştigat şi manşa retur cu reprezentativa Greciei din finala Silver League (Liga Europeană de Argint), promovând  în Golden League (Liga Europeană de Aur) , unde vor juca în sezonul viitor.

După 3 – 2 în tur, România a obţinut o victorie categorică duminică, 3 – 0 în returul de la Alexandria, un rezultat ce nu este nici la îndemâna echipelor de top din voleiul masculin Românesc. 25 – 21 a fost scorul în actul de debut şi în ultimul parţial, iar în setul doi, „tricolorii” s-au impus cu 25 – 23.

Cel mai bun jucător returul finalei cu cu Grecia a fost declarat zălăuanul Rareş Bălean, care a şi punctat de 14 ori pentru naţionala ţării noastre.

„A fost o competiţie frumoasă, în care am avut meciuri care ne-au ajutat să ne sudăm ca echipă şi sunt fericit că am reuşit să obţinem acest rezultat şi ne putem bucura de roadele muncii noastre. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm Silver League şi cred că acest lucru s-a văzut în jocurile noastre. Cât despre faptul că am devenit MVP-ul partidei, chiar nu mă aşteptam la acest lucru, sunt fericit şi a fost un moment emoţionant pentru mine”, ne-a declarat Bălean.

Pentru rezultatul obţinut, „tricolorii” au primit medalii din partea CEV, un trofeu, dar şi un cec în valoare de 50.000 de euro.

Jucătorii pregătiţi de Dănuţ Pascu vor intra într-o scurtă vacanţă, apoi vor începe pregătirile pentru Campionatul European de Volei, programat în perioada 19 – 29 septembrie, România calificându-se la un turneu final după o pauză de 24 de ani.

Rareş Bălean nu va mai evolua în tricoul Zalăului în sezonul viitor, transferându-se în această vară la VfB Friedrichshafen, una dintre cele mai puternice cluburi de volei din Europa.

„A fost o decizie foarte grea pentru mine, dar sunt bucuros că am această şansă de a juca într-un campionat puternic al Europei”, a mai afirmat voleibalistul zălăuan.

 

 

 

Leave a Comment