Zălăuanii le-au predat o lecţie de volei „studenţilor” clujeni

CS Volei Municipal Zalău – „U” Cluj 3 – 0 (25 – 12, 25 – 18, 25 – 12)

Deşi Volei Municipal Zalău a întâlnit vineri seara formaţia de pe penultimul loc, antrenorul Aurel Vlaicu a început jocul cu Universitatea Cluj cu sextetul de bază, pentru a face o ultimă verificare înaintea derby-ului de miercuri, cu CVM Tomis Constanţa.
Diferenţa de valoarea dintre cele două grupări a ieşit repede la iveală, iar Adriano Lamb şi compania au evoluat doar la jumătate din potenţial pentru o victorie clară, 3 – 0, în faţa „studenţilor” de la Universitatea.
Clujenii au condus cu 2 – 1 în debutul primului set, însă a fost doar o momeală din partea zălăuanilor, care şi-au intrat repede în rol şi au condus cu 8 – 4 la prima întrerupere tehnică. Diferenţa a crescut la opt puncte până la doilea time-out tehnic, iar clujenii nu au mai avut ce face până la final, chiar dacă Lotei a solicitat întreruperea jocului la 9 – 18. Setul s-a încheiat cu victoria la o diferenţă de 13 puncte a Zalăului, 25 – 12.
Prima parte a actului secund a fost ceva mai disputată, din cauza deselor servicii greşite de jucătorii zălăuani. După 5 – 5, echipa pregătită de Vlaicu a avut 8 – 6 la time-out-ul tehnic, apoi s-a distanţat la 16 – 10, la cel de-al doilea. La 16 – 11, Clujul a efectuat prima modificare, Dan Remeş luându-i locul pe extremă lui Ionuţ Badea, iar spre final, Ionuţ Cociş l-a înlocuit pe universalul Briscan. Clujenii au acumulat mai multe puncte decât în actul întâi, ajungând până la 18.
Aurel Vlaicu l-a menajat în setul trei pe brazilianul Dal Bosco, începând cu Tebieş pe extremă, iar pe parcus i-a introdus în teren şi pe ceilalţi jucători de rezervă. Jocul Zalăului a mers la fel de bine, iar Volei Municipal s-a impus cu 25 – 12.
„A fost un meci destul de uşor, un antrenament bun pentru meciul care urmează, cu Tomis Constanţa. Am folosit de la început echipa de bază, fiindcă pentru jucători orice antrenament sau meci în plus este benefic. Mă bucur, însă, că am putut să folosesc şi jucătorii de rezervă, iar aceştia au avut un joc destul de bun”, a declarat, la final, antrenorul Aurel Vlaicu.
CS Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Vlad Tebieş, Vojislav Skoric, Gabriel Cherbeleaţă, Mihai Georgescu şi Mihai Gheorghiţă. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bodgan Nicolae
Universitatea Cluj: Miklos Toronyai, Adrian Briscan, Adrian Pop, Adrian Fuzeşi, Mihai Ciupe, Ionuţ Badea şi Mihai Popovici (libero). Au mai evoluat: Dan Remeş, Ionuţ Cocis şi Romeo Lotei. Antrenor: Romeo Lotei

Leave a Comment