Volei Municipal Zalău a transferat un vicecampion al Germaniei

Conducerea echipei Volei Municipal Zalău a găsit repede înlocuitor pentru sârbul Skoric Vojislav, la care a fost nevoită să renunţe în această iarnă, din cauza unor probleme de sănătate cu care s-a confruntat jucătorul în ultima perioadă. Formaţia de la poalele Meseşului a ajuns la un acord cu voleibalistul german, Sebastian Krause, jucător ce a mai lucrat cu Aurel Vlaicu la VfB Friedrichshafen. Practic, venirea jucătorului la formaţia zălăuană i se datorează tehnicianului zălăuan. „Eu am lucrat cu jucătorul şi la Friedrichschafen şi îl cunosc bine. Este un voleibalist cu calităţi, care ne va putea ajuta în returul acestui campionat. Rămâne de văzut cât de bine se va acomoda la echipă, fiindcă este un lucru foarte esenţial pentru orice jucător”, ne-a declarat Aurel Vlaicu, care, din 2010 până la începutul anului trecut a fost unul dintre secunzii lui Stelian Moculescu la VfB Friedrichschafen.

Sebastian Krause a început cariera de voleibalist la SCC Berlin, formaţia din oraşul său natal, unde a evoluat timp de şase ani (2000 – 2006). S-a transferat apoi la VC Olimpia Berlin, fiind convocat în această perioadă şi la echipa naţională de juniori. Perioada 2008 – 2010 a petrecut-o la Netzhoppers Konigs Wusterhausen, iar în 2010 a revenit la SCC Berlin. În sezonul 2011 – 2012 a jucat, din nou, la Netzhoppers. Câteva luni a evoluat şi la Foinikas Syros (Grecia), după care s-a transferat la VfB Friedrichshafen. Ultima echipă pentru care a evoluat Krause a fost SC Al Gafara din Qatar.
Sebastian Krause a devenit de două ori vicecampion al Germaniei, în 2011 cu SCC Berlin şi în 2013 cu VfB Friedrichschafen, iar în 2012 a fost numit jucătorul cu cel mai bun serviciu din campionatul german.
Jucătorul a semnat cu Volei Club Municipal Zalău un contract valabil până la finele acestui sezon.

Leave a Comment