Victorie cu iz de cupe europene

Cu toate că multă lume vedea Zalăul retrogradată înaintea actualei ediţii a Ligii Naţionale de handbal feminin, echipa pregătită de Gheorghe Tadici arată chiar nesperat de bine după 14 runde. HC Zalău a învins duminică cu scorul de 26 – 24, pe teren propriu, SCM Craiova şi a urcat pe locul patru în clasament, e drept cu un meci în plus faţă de ocupantele următoarelor trei locuri. Totuşi, victoria în faţa oltencelor le dă speranţe handbalistelor lui Tadici să se gândească chiar la o poziţie ce le asigură participarea în cupele europene, mai ales că urmează o deplasare pe terenul penultimei clasate, Rapid Bucureşti, apoi un duel pe teren propriu cu Gloria Bistriţa.
Zalăul a condus aproape în permanenţă în duelul de duminică, Craiova egalând o singură dată, la opt, moment în care Tadici a solicitat timp de odihnă. Larisa Şerban a fost principala marcatoare a Zalăului, dar şi Cristiana Nica a avut câteva reuşite spectaculoase de pe extremă, iar în final s-a evidenţiat portarul Raluca Kelemen, care a avut patru intervenţii consecutive.
Zalăul a intrat cu patru goluri avans la vestiare, 13 – 9, iar cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat imediat după revenirea de la cabine, când echipa lui Tadici a avut de trei ori avans de şase goluri pe tabelă.
„Am obţinut această victorie prin multă muncă, cu toate că nu am gestionat aşa cum trebuia momentul în care am ajuns la şase goluri. Consider că victoria nu poate fi pusă sub semnul întrebării sub nicio formă. Fetele au luptat mult şi din puncte de vedere fizic am fost peste adversare. Cred că victoria putea fi una şi mai concludentă dacă gestionam bine ultimele 15 minute, dar cel mai important pentru noi au fost cele trei puncte”, a declarat Gheorghe Tadici.
„Am avut nişte sportive de la care pretenţiile noastre sunt mari, dar au evoluat sub aşteptările noastre şi aici mă refer la Dragut şi la Vizitiu, care au venit în plimbare la Zalău. Lipsa de experienţă a celorlalte s-a văzut. Am ratat trei puncte care ne-ar fi dus în primele echipe din România. Am ratat ocazia şi nu ştiu dacă se va mai întoarce. La Zalău nu poţi să vii să câştigi cu o astfel de atitudine, la Zalău ai nevoie de obuze ca să câştigi”, a precizat, de cealaltă parte, Bogdan Burcea.
Larisa Şerban a înscris 11 goluri pentru Zalău, iar cea mai bună marcatoare a Craiovei a fost Ana Maria Savu, cu şase goluri.

foto: Mircea Pauşeniuc

One Thought to “Victorie cu iz de cupe europene”

  1. Anonim

    Brtavo HC Zalau !!!! Bravo Tadici! Omul care face minuni cu o echipa foarte tanara si cu cel mai mic buget !!!??? BRAVO !!!

Leave a Comment