Trei handbaliste de la HC Zalău, la lotul naţional

Cea de-a treia acţiune din acest an a lotului naţional de senioare este programată în perioada 24 – 28 aprilie, „tricolorele” antrenate de Gheorghe Tadici şi Florin Pera urmând să efectueze un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei.

Printre cele 24 de jucătoare convocate la acţiunea din această săptămână se vor afla şi trei handbaliste de la HC Zalău. „Sunt convocate Ana Maria Tănăsie, Roxana Varga şi Crina Pintea. Este vorba de o acţiune cuprinsă în planul de pregătire a echipei naţionale. Practic, după această acţiune ne vom opri la 16 – 18 jucătoare cu care vom ataca, la finalul lunii mai, calificarea la Campionatul Mondial, în dubla cu Slovacia”, ne-a declarat Tadici.
Lotul naţional de handbal se va întruni miercuri, la Bucureşti, jucătoarele urmând să efectueze vizitele medicale la Centrul de Medicină Sportivă din Bucureşti.
Selecţionata României avea planificate, iniţial, şi două jocuri de verificare cu reprezentativa Ungariei. Însă, multe dintre jucătoarele ce activează în reprezentativa ţării vecine evoluează în străinătate şi nu se pot prezenta în timp util la echipa naţională.
Prima acţiune din acest an a echipei naţionale a avut loc la finalul lunii ianuarie, iar cea de-a doua în luna martie, încheiată cu Trofeul Carpaţi.
A patra acţiune şi cea mai importantă din prima parte a acestui an este programată în perioada 26 mai – 9 iunie, când România va susţine barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Serbia, din luna decembrie. Adversara României va fi reprezentativa Slovaciei. Turul este programat în 1/2 iunie, în Slovacia, iar returul o săptămână mai târziu, în România.

Sursa foto: Mediafax

Leave a Comment