Terra Kid Zalău şi Seiko Zalău, aur la Campionatul Mondial  de Karate Fudokan de la Stuttgart

Ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Karate Fudokan a avut loc la Stuttgart, din delegaţia României făcând parte şi reprezentanţi ai cluburilor CS Terra Kid Zalău şi Seiko Zalău, cluburi conduse de Remus Cliţan şi Călin Marincaş.

Cu o delegaţie numeroasă, sportivi ce au concurat la seniori şi tineret, CS Terra Kid Zalău s-a întors acasă cu 16 medalii, dintre care 11 de aur, patru de argint şi una de bronz.

Iulia Cliţan a obţinut aur la kata individual, kumite individual, kata echipe şi bronz la kumite echipe. Iulia Benescu a cucerit aur la kata echipe, enbu mixt şi bronz la kumite echipe, în timp ce Antonia Iacob a completat echipa pentru aurul de la kata echipe. Vlad Popescu s-a întors cu două medalii de aur la kata individual şi kata echipe, dar şi cu un argint la enbu mixt. Cristian Duţă, locul I la kata echipe, enbu mixt, locul doi la enbu masculin, iar Rareş Mayer s-a ales cu aur la kata individual, kata echipe şi argint la kumite echipe. Ana Mihaela Popescu a obţinut două titluri mondiale, la fukugo şi kumite echipe, rezultate obţinute şi de Natalia Dobrescu, în timp ce antrenorul clubului, Oliwer Dobre, a cucerit două medalii de argint la fukugo şi kumite.

Seiko Zalău a avut atât reprezentanţi la Cupa Mondială, care a fost dedicată doar copiilor, cât şi la Campionatul Mondial.

La Campionatul Mondial, echipa alcătuită din George Găvriluţ, Solyom Syilard şi Nemeti Zoltan a devenit campioană mondială la kata echipe. Solyom şi Nemeti au obţinut un titlu mondial şi la kumite echipe, iar Nemeti s-a ales cu un aur şi la kumite individual.

Rezultate foarte bune au obţinut şi copiii la Cupa Mondială: George Pup şi Alexia Chiş – aur la enbu mixt, Adrian Pop – bronz la kata individual, Mihnea Andreicuţ – aur la kumite individual; Adrian Pop şi Mihnea Andreicuţ – argint la kumite echipe.

Leave a Comment