Tadici a păstrat trei jucătoare de la HC Zalău în lotul echipei naţionale de tineret

Printre jucătoarele convocate la lotul naţional de tineret pentru acţiunile de la finalul acestui an s-au regăsit şi patru handbaliste de la HC Zalău, acestea fiind chemate la lot înainte ca Gheorghe Tadici să fie numit selecţioner. Portarul Raluca Kelemen şi jucătoarele de câmp Diana Nichitean, Andreea Stîngă şi Alexandra Bojan sunt cele patru handbaliste care au făcut parte din echipa naţională de tineret ce a efectuat un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei.
La finalul stagiului, selecţionerul a stabilit lotul cu care a plecat la turneul de la Astrahan (Rusia), Gheorghe Tadici păstrând în lot trei din cele patru handbaliste de la HC Zalău. „Am lăsat-o acasă pe Alexandra Bojan, care se va pregăti la Zalău cu echipa de club. A fost concurenţă mare pe postul ei, dar sunt şanse mari să participe la acţiunile următoare”, a explicat Gheorghe Tadici.
La turneul din Rusia, programat în perioada 7 – 12 decembrie, România se va duela cu reprezentativele Rusiei, Danemarcei, Coreei de Sud şi Franţei, dar şi cu Astrahanocika (echipa feminină de senioare din Astrahan).
Miercuri s-a întors din cantonamentul de la Cheile Grădiştei şi Handbal Club Zalău, care va continua pregătirea pe plan local sub comanda secundului Elena Tadici. În perioada stagiului de pregătire, e3chipa zălăuană a susţinut şi două meciuri amicale cu naţionala de tineret, iar la finalul săptămânii viitoare, sunt programate la Zalău două jocuri de verificare cu formaţia ungară, Kisvardai KC.

Leave a Comment