Robert Parge, zălăuanul care a cucerit două medalii de aur la Campionatul Balcanic de Atletism

Performanţele continuă pentru Robert Parge, zălăuanul ce a început atletismul la Clubul Sportiv Şcolar Zalău. Reprezentant al clubului Universitatea Cluj de mai bine de un an, Parge obţine rezultate notabile atât în competiţiile naţionale, cât şi internaţionale. După ce a stabilit record naţional în proba de 4X400 de metri în urmă cu trei săptămâni, atletul zălăuan a impresionat din nou la finalul săptămânii trecute, de această dată la Campionatul Balcanic de Atletism, desfăşurat la Istanbul. Robert Parge a devenit dublu campion balcanic, obţinând aurul în proba de 400 de metri şi la cea de ştafetă 4X400 de metri.
În cursa de 400 de metri, Parge a realizat un timp de 47 de secunde şi 28 de sutimi, iar la ştafetă, echipa formată din Robert Parge, Cristian Radu, Alexandru Matei Brânzea şi Zeno Moraru au stabilit record naţional la tineret.
Competiţia de la Istanbul a fost ultima din sezonul de iarnă pentru atletul zălăuan, care a curcerit patru medalii de aur, dintre care două balcanice şi două naţionale.
„Sunt foarte mulţumit de rezultatele înregistrate la competiţiile la care am participat în sezonul de iarnă. Munca depusă începe să dea roade. Va trebui să mă pregătesc la fel de intens, fiindcă sezonul de vară va fi încărcat. Principalele concursuri sunt Campionatul Internaţional al României, de la Bucureşti şi Campionatul European”, ne-a declarat Parge.

Leave a Comment