Remat Zalău a început cu dreptul finala mică

Remat Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare 3 – 1 (25 – 18, 27 – 25, 19 – 25, 25 – 19)

Campioana Remat Zalău zâmbeşte din nou, obţinând sâmbătă seara o victorie în patru seturi, după o perioadă de trei săptămâni în care echipa zălăuană nu a mai simţit gustul victoriei.

Formaţia antrenată de Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie a învins cu 3 – 1 Ştiinţa Explorări Baia Mare, în primul meci din finala mică a campionatului.

Chiar dacă şi-au îndeplinit deja obiectivul propus în acest sezon (clasarea pe unul din primele patru locuri), băimărenii nu au venit la Zalău pentru a face doar act de prezenţă, ceea ce s-a şi vâzut în multe momente ale jocului.

Baia Mare a avut un debut mai bun de partidă, conducând cu 3 – 1 după primele patru mingi. Rematul şi-a revenit repede, a egalat la patru şi a intrat cu avans minim la primul time-out tehnic, după un atac al universalului Nagy. Jocul bun al echipei zălăune a continuat şi la reluare, iar la 14 – 11 l-a obligat pe Marius Botea să ceară întreruperea jocului. Acesta nu a reuşit să-şi readucă jucători în meci, iar la 19 – 14 pentru Remat a cerut un nou time-out. La 20 – 14, pentru gazde, Baia Mare a efectuat prima schimbare, Socaciu luându-i locul, în centru, lui Păştean. Conştient că nu mai are nicio şansă la câştigarea actului întâi, Botea i-a menajat pe final de set pe universalul Negrean şi pe secundul Ţuţea, trimiţându-i în teren pe Veber şi pe Nagy. Zalăul s-a impus la pas, la 18.

Parţialul secund a fost mai disputat, în special pe final. Zalăul a început mai bine, a avut 8 – 6 la prima întrerupere tehnică, conducând tot cu două puncte şi la cel de-al doilea time-out tehnic, după ce a avut şi avans de patru puncte, 14 – 10. Pe final, Rematul s-a distanţat la şase puncte, 20 – 14 şi părea că se va impune şi în acest act fără nicio emoţie. Botea a solicitat însă al doilea time-out, l-a schimbat pe Negrean cu Veber, iar Baia Mare a revenit specaculos şi a egalat la 24. Aurel Vlaicu şi-a trezit însă jucătorii la timp, iar campioana s-a impus cu 27 – 25.

Schimbare radicală în setul trei. Băimărenii au preluat controlul partidei, au avut 8 – 5 la primul time-out tehnic şi 16 – 14 la a doua întrerupere tehnică. Vlaicu a solicitat time-out la 14 – 17, crezând că-şi poate readuce echipa în joc, dar Veloso şi Tebieş au greşit mult pe extremă, iar băimărenii nu au mai putut fi opriţi. Nici intrarea lui Mărieş, la scorul de 15 – 19, în locul lui Tebieş, nu a schimbat cu nimic datele problemei, Ştiinţa câştigând la 19.

Zălăuanii au încheiat conturile după setul patru, pe care l-au câştigat la 19, după ce au avut avans de patru puncte la ambele time-out-uri tehnice (8 – 4 şi 16 – 12). Nagy a fost cel care a închis jocul, cu un serviciu puternic, preluat în tribună de libero-ul oaspeţilor, Tofan.

”În cele trei seturi pe care le-am câştigat, am practicat un joc bun. Setul pe care l-am pierdut, l-am şi început mai rău şi le-am dat posibilitatea adversarilor să reintre în joc pe greşelile noastre, iar până la final nu am mai reuşit să revenim. Per ansamblu, am făcut un joc bun şi am dominat meciul”, consideră antrenorul zălăuan, Aurel Vlaicu.

Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Vlad Tebieş, Paulo Veloso şi Adrian Feher (libero). A mai evoluat: Mihai Mărieş. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

”Ne aşteptam să fie un meci greu, împotriva unei echipe bune. Aşa cum am mai spus, este actuala campioană a României. Cred că dacă am fi putut pune mai multă presiune pe adversar, în special cu serviciul, am fi putut obţine mai mult de la acest meci. Pe de altă parte, nici preluarea nu a funcţionat aşa cum ne-am fi dorit. Cred că Zalăul era destul de greu de bătut astăzi (sâmbătă, n.r.)”, a declarat antrenorul băimărean, Marius Botea.

Ştiinţa Exlorări Baia Mare: Dragoş Răileanu, Vlad Negrean, Vlad Cuciureanu, Patriciu Păştean, Robert Ţuţea, Akos Hobolth şi Ciprian Tofan (libero). Au mai evoluat: Gheorghe Socaciu, Csaba Nagy, Andrei Veber şi Peter Kecskemeti. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop

A doua partidă dintre Remat Zalău şi Ştiinţa Baia Mare este programată duminică, de la ora 18, tot în Sala Sporturilor din Zalău.

Leave a Comment