Pugilistele de la CSM Zalău, medaliate la Cupa României

Cel mai bun produs la ora actuală al boxului feminin sălăjean, Alina Ştirb, a făcut senzaţie şi la Cupa României, după ce a câştigat şi titlul naţional la tineret. Sportiva pregătită de antrenorul Ioan Popa a avut o evoluţie foarte bună la ediţia din acest an a competiţiei, rezervată senioarelor şi desfăşurată săptămâna trecută, la Buzău. Deşi activează încă la tineret, fiind elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Alina Ştirb a câştigat medalia de aur la categoria 64 de kilograme.

În semifinale, pugilista legitimată la CSM Zalău a învins-o prin abandon, în prima repriză, pe Cristina Blei, de la CSM Buzău. Tot prin abandon, dar în repriza a II-a, a învins-o, în finală, pe Larisa Pop, de la CSM Bistriţa.
Devenită o componentă de bază a lotului naţional de tineret, Alina Ştirb va continua pregătirea alături de celelalte „tricolore”, iar în această săptămână vor susţine un meci de verificare împotriva lotului similar al Serbiei. Va urma un meci şi cu lotul de tineret al Ucrainei, urmând ca în perioada 30 iunie – 7 iulie, sportiva de la CSM Zalău să particie cu lotul naţional la Campionatul European din Ungaria.
Bianca Edrei este o altă sportivă care evoluează încă la tineret (cat. 75 kg.) dar care a vrut să-şi măsoare forţele şi la Cupa României rezervată senioarelor. Pugilista zălăuană a pierdut în semifinale, în faţa multiplei campioane, Florina Radu, de la ALRO Slatina, dar s-a ales cu medalia de bronz.
Gabriela Pintea (cat. 69 kg.), care se află în primul an de seniorat, a fost învinsă, şi ea, în faza semifinalelor, de campioana naţională Ana Petrescu, de la Târgu Jiu.
La ediţia din acest an a Cupei României s-au înscris 50 de pugiliste, competiţia fiind organizată de Federaţia Română de Box, Clubul Sportiv Municipal Buzău, Primăria Buzău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Buzău.

Leave a Comment