Pugilist de la CSM Zalău, selectat la Centrul Olimpic de la Reşiţa

După o perioadă de foarte mulţi ani, Clubul Sportiv Municipal Zalău are, din nou, un pugilist selectat în Centrul Olimpic de la Reşiţa, reactivat în acest an, la scurt timp după schimbarea conducerii Federaţiei Române de Box.
Deşi a început boxul de numai un an şi jumătate, Paul Magdaş, pugilist pregătit de Ioan Popa, a obţinut o serie de rezultate notabile în această perioadă, performanţe ce i-au adus selecţia în Centrul Olimpic.
„Este o mândrie pentru clubul nostru această selecţie a sportivului Paul Magdaş. Este un exemplu de seriozitate pentru toţi colegii lui, fiindcă, nu a lipsit de la niciun antrenament de când practică acest sport. Mi-aş dori ca toţi pugiliştii să aibă aceeaşi motivaţie. Deşi boxează de un an şi jumătate, Paul Magdaş a obţinut rezultate bune şi am convingerea că va deveni un component de bază al echipei României. Îmi pun mari speranţe în acest sportiv, iar când spun acest lucru mă refer la obţinerea unor rezultate pe plan internaţional”, ne-a declarat antrenorul Ioan Popa.
În afară de pugilistul zălăuan, din zona Ardealului a mai fost selectat doar un sportiv de la Voinţa Cluj, Alin Bode.
Elev în clasa a IX-a F la Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” Zalău, Paul Magdaş a obţinut medalia de argint la ediţia din acest an a Cupei României rezervată juniorilor, iar anul trecut s-a ales cu bronzul la Campionatul Naţional rezervat cadeţilor.
De pregătirea sportivilor selectaţi la Centrul Olimpic de la Reşiţa se ocupă Francisc Vaştag, triplu campion mondial şi dublu campion european la box.
Toţi pugiliştii selectaţi pentru Centrul Olimpic se vor prezenta la lot în data de 15 iunie, la Bucureşti, iar prima parte a pregătirii va decurge la Izvorani.
Anul viitor este programat Campionatul European de juniori, iar antrenorul Ioan Popa consideră că Paul Magdaş are şanse de a fi inclus în lot pentru această competiţie.

Leave a Comment