Paula Todoran, al doilea argint consecutiv la Campionatul Naţional de Atletism

Venită după o accidentare care i-a dat mari bătăi de cap, Paula Todoran s-a ambiţionat înaintea Campionatului Naţional de Atletism ce are loc în această perioadă, la Piteşti şi a luat startul în cursa de 10.000 de metri.

La ediţia din 2018, atleta legitimată la SCM Zalău a devenit vicecampioană naţională, rezultat mult mai greu de realizat în acest an, având în vedere că sportiva nu s-a putut pregăti la parametri normali.

Ambiţioasă de felul ei, Paula Todoran a avut o evoluţie bună  la Piteşti, devenind vicecampioană naţională, după ce a terminat cursa cu timpul de 37 de minute, 48 de secunde şi 6 sutimi.

“Mă bucur foarte mult pentru rezultatul obţinut. Chiar dacă am fost accidentată o perioadă mai lungă, m-am ambiţionat şi am participat la Campionatul Naţional. Este o vorbă: “nu mor caii când vor câinii”, chiar dacă unii sperau să pun punct odată cu această accidentare. Nu am putut face antrenamente specifice, chiar de aceea, medalia de argint e un rezultat foarte bun. Sunt printre puţinii sportivi din Zalău care reprezintă cu cinste numele oraşului în toată ţara, chiar şi în străinătate”, ne-a declarat Paula Todoran care a fost inclusă în lotul national al României pentru Campionatul Mondial de 50 de kilometri, programat la Braşov, în data de 1 septembrie.

Pe prima poziţie în cursa de 10.000 de metri s-a clasat Cristina Simion, care a parcurs distanţa în 37 de minute, 45 de secunde şi 23 de sutimi.

 

Leave a Comment