Olimpia Satu Mare, primul adversar din noul sezon competiţional pentru SCM Zalău

Federaţia Română de Fotbal a făcut public programul turului I din faza naţională a Cupei României, etapă în care a fost inclusă şi SCM Zalău, noua echipă de fotbal a Zalăului, cea care a preluat drepturile de participare de la Unirea Mirşid.
Formaţia din Mirşid a câştigat atât campionatul Ligii a IV-a, cât şi faza judeţeană a Cupei României, astfel că SCM Zalău va susţine primul meci în Cupa României.
Turul I este programat miercuri, 31 iulie, iar SCM Zalău se va duela cu SC Olimpia MCMXXI Satu Mare, formaţie înfiinţată în urmă cu un an de suporterii sătmăreni, care a reuşit să câştige faza judeţeană după ce a dispus la loviturile de departajare de Talna Oraşul Nou.
„Nu va fi un meci uşor, fiindcă am înţeles că au jucători bătăioşi, iar faptul că au câştigat faza judeţeană a Cupei României la Satu Mare spune ceva. Noi vom aborda fiecare meci la victorie, iar până la ora disputării acelui joc va trebui să ne definitivăm lotul”, ne-a declarat antrenorul Zalăului, Alexandru Pop.
38 de partide sunt programate în prima fază a Cupei României, 42 dintre echipe fiind câştigătoarele fazelor judeţene ale Cupei României, iar 34 au activat în ediţia precedentă a Cupei României.
Meciul dintre Olimpia MCMXXI Satu Mare este programat pe Stadionul Olimpia din Satu Mare, miercuri 31 iulie, de la ora 17:30.
SCM Zalău a susţinut vineri primul amical, în deplasare, cu AFC Comuna Recea, formaţie ce activează în Liga a III-a, a cărui obiectiv în sezonul viitor este promovarea în eşalonul secund.
Maramureşenii antrenaţi de Romulus Buia au învins cu scorul de 3 – 0, însă la 2 – 0 zălăuanii au ratat un penalty prin Alex Turcu. La aceeaşi fază, gazdele au scăpat pe contraatac, iar zălăuanii au comis fault în propria suprafaţă de pedeapsă, Recea beneficiind de penalty-ul prin care a „închis” tabela.
„Nu am făcut un meci rău, chiar dacă există „cârcotaşi” care susţin că am pierdut la scor de neprezentare. Unii dintre jucători şi-au respectat sarcinile trasate, însă am efectuat până la acest meci doar patru antrenamente împreună, iar de acest lucru unii se pare că nu ţin cont. Recea are un lot foarte bun, o parte dintre jucători au activat în Liga a II-a, iar obiectivul lor în sezonul viitor va fi promovarea. Vom încerca să aducem cât mai mulţi jucători din judeţ la echipă, dar cu forţa nu putem aduce pe nimeni, iar dacă nu beneficiem de aportul celor mai buni jucători din Sălaj va trebui să apelăm şi la fotbalişti din afara judeţului”, a mai precizat tehnicianul celor de la SCM Zalău.
Miercuri, 24 iulie, SCM Zalău va susţine pe teren propriu returul cu AFC Comuna Recea, partida fiind programată la ora 17:30, pe Stadionul Municipal.

Leave a Comment