Marian Constantin, antrenor CSVM Zalău: „Nu sunt încântat de victoria cu Unirea Dej”

Surprizele continuă în campionatul Diviziei A1 la volei masculin, ultima fiind înregistrată duminică, pe terenul campioanei Volei Municipal Zalău. Voleibaliştii pregătiţi de Marian Constantin şi Bogdan Nicolae au avut nevoie de cinci seturi în faţa Unirii Dej pentru a-şi trece în cont a patra victorie consecutivă din acest sezon. Zalăul s-a impus cu 3 – 2, după ce dejenii au avut 1 – 0 la seturi.
Oaspeţii au jucat fără presiune, dar au fost extrem de mobilizaţi pentru a face o surpriză pe terenul campioanei. În schimb, Volei Municipal era obligată să-şi păstreze supremaţia, mai ales că Unirea Dej nu este una dintre pretendentele la titlu.
Începutul nu a fost deloc favorabil gazdelor, care au făcut o serie de greşeli neforţate, iar dejenii, care au arătat o poftă fantastică de joc, s-au impus cu 25 – 22 în primul set.
Echilibrul s-a menţinut şi în parţialul secund, mai ales că nici coordonatorul Dobromir Dimitrov, nici universalul Pawel Adamajtis nu s-au aflat într-o formă bună. Zălăuanii au făcut o serie de erori şi la preluare, reuşind să se desprindă abia după al doilea time-out tehnic. 25 – 19 a fost scorul final al celui de-al doilea set.
Actul trei a fost controlat de la un capăt la altul de campioana României, care s-a impus la o diferenţă de opt puncte, 25 – 17, după 8 – 5 şi 16 – 11 la cele două întreruperi tehnice.
Rolurile s-au schimbat, din nou, în setul patru. Dejenii s-au aflat aproape în permanenţă la conducere în prima parte, având 8 – 5 şi la prima întrerupere tehnică. Echipa zălăuană a revenit spre final, a avut 21 – 19, dar nu a ştiut să gestioneze avantajul, pierzând, surprinzător, cu 24 – 26.
Voleibaliştii campioanei s-au mobilizat mai bine în tie-break, conştienţi probabil de faptul că o înfrângere pe teren propriu în faţa Dejului ar fi fost greu de digerat de către toţi iubitorii sportului la fileu din judeţ. Campioana s-a impus cu 15 – 11 în decisiv, după ce Dejul a avut 8 – 6 în momentul schimbării terenurilor, apoi 10 – 8.
„Nu sunt încântat de această victorie, dar, câteodată e bine să te mulţumeşti cu ce îţi oferă soarta. Am avut sincope foarte mari, am condus la două puncte chiar în setul patru. Trebuie să vedem ce se întâmplă, fiindcă ieşim foarte repede din joc, aşteptăm să greşească adversarul. Voleiul te pedepseşte atunci când nu-l tratezi cu seriozitate. În final, parcă şi-au revenit băieţii. Vreau să-i felicit şi pe cei din Dej, pentru că au avut un joc elaborat”, a declarat Marian Constantin.
De cealaltă parte, antrenorul Dejului, Marius Dascălu, a precizat că spera chiar la două puncte din jocul de la Zalău.
„Speram să obţinem chiar două puncte de la acest meci. Veneam după două meciuri în care am avut evoluţii slabe şi era normal să ne revenim. Am jucat bine trei seturi, dar nu am reuşit să ne păstrăm calcul în joc după ce am preluat conducerea. Felicit băieţii, pentru că s-au descurcat bine în faţa campioanei”, a afirmat tehnicianul Dejului.
După patru etape, Volei Municipal Zalău se află în fotoliul de lider, cu 11 puncte acumulate, urmând ca în etapa viitoare să evolueze pe terenul echipei Steaua Bucureşti. Partida este programată vineri, la ora 19:30.
Volei Municipal Zalău: Dobromir Dimitrov (5), Pawel Adamajtis (22), Răzvan Mihalcea (13), Vlad Cuciureanu (6), Rareş Bălean (27), Leonardo Dal Bosco (10) şi Adrian Feher – libero. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Unirea Dej: Mihai Coasă (11), Igor Didorciuc (20), Dragoş Răileanu (3), Silviu Şuşon (17), Natan Savan (6), Andrei Grigoraş (16) şi Vlad Kantor – libero. Au mai evoluat: Andrei Mihălescu (1), Timofei Chisleacov şi Eduard Catrina. Antrenori: Marius Dascălu (principal) şi Szilagyi Tibor (secund)

Leave a Comment