În primul amical al verii, SCM Zalău a învins Gloria Bistriţa chiar la ea acasă

După o perioadă de patru săptămâni de pregătire, în care nu şi-a putut desfăşura antrenamentele decât în grupuri de câte 10 jucători, SCM Zalău a susţinut vineri după-amiaza primul joc de verificare dinaintea începerii noului sezon. Echipa pregătită de Marius Paşca şi Alexandru Pop a evoluat pe terenul formaţiei Gloria Bistriţa, meciul având loc chiar pe Stadionul „Jean Pădureanu” din localitate.
Jucătorii formaţiei zălăuane au avut o evoluţie foarte bună, mai ales în prima parte a jocului, când a şi marcat de trei ori în poarta adversă, stabilind scorul final, 3 – 0, după primele 45 de minute. Prima reuşită i-a aparţinut lui Florin Istrate, în minutul 29, iar două minute mai târziu, Sebastian Culda a majorat avantajul Zalăului. Tabela a închis-o Mihai Petra, în minutul 34, dar Zalăul putea intra chiar cu un avantaj de cinci goluri la vestiare, Mihai Petra lovind bara laterală a porţii adverse, iar Mihai Forna, bara transversală.
„Ţinând cont de faptul că nu ne putem pregăti decât în grupuri de câte zece jucători, sunt mai mult decât mulţumit felul în care s-a comportat echipa astăzi. Sigur că şi rezultatul de la pauză spune ceva despre valoarea jucătorilor şi despre modul lor de abordare a unui meci. Ne-am pregătit patru săptămâni, timp în care băieţii s-au comportat bine, chiar dacă tehnic şi tactic nu putem face pregătirea pe care ne-o dorim. Trebuie să continuăm pe o pantă ascendentă, nu mai vrem să se repete ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut. Totul depinde numai de noi, fiindcă avem condiţii bune pentru a putea face performanţă. Vreau să felicit băieţii atât pentru rezultat, dar mai ales pentru felul în care au abordat jocul, fiindcă pe lângă cele trei goluri marcate, am mai avut câteva ocazii bune de a marca”, a declarat antrenorul principal, Marius Paşca.
SCM Zalău: A. Pop – F. Pop, Mutu, Kiss, Jalbă, Culda, Onicaş, Stanciu, Forna, Istrate şi Petra. Au mai evoluat: Miron, Mare – Ardelean, Caba, Cozma, Kurti, Cubaş, Duma, Jula şi Neures.

Leave a Comment