HC Zalău, printre cluburile care nu agreează un sistem competiţional sub formă de turnee

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a votat marţi începerea competiţiilor atât la masculin, cât şi la feminin. La feminin, sezonul va începe cu sferturile de finală ale Cupei României, partide restante din sezonul trecut şi se va continua cu turneul de promovare în Liga Naţională. În ceea ce priveşte campionatul, o decizie finală asupra datei la care va începe, dar şi asupra sistemului de desfăşurare va fi luată după data de 3 septembrie.

„În data de 3 septembrie se va discuta la Federaţia Europeană de Handbal despre felul în care vor fi organizate cupele europene, dar şi celelalte competiţii internaţionale, iar pe plan intern, se va ţine cont de decizia EHF”, a declarat Tadici, care consideră să un sistem cu turnee ar atrage costuri suplimentare pentru toate echipele. „Cheltuielile se triplează dacă meciurile se vor organiza sub formă de turnee. Plus că şi riscul de infectare este mai mare dacă se întâlnesc mai multe echipe într-o locaţie. Majoritatea cluburilor agreează un sistem sub formă de etape, iar la decizia finală trebuie să se ţină cont şi de acest aspect. Deocamdată, este o incertitudine totală, iar unele măsuri de care s-a discutat sunt absurde. S-a vorbit inclusiv despre amenzi în cazul în care vor apărea cazuri de COVID la vreun club. Păi cine vrea să ne îmbolnăvim? Toată lumea se fereşte cât mai mult”.

Managerul formaţiei zălăuane a vorbit şi despre obiectivul sezonului viitor, HC Zalău propunându-şi o poziţie la mijlocul clasamentului.

„Avem o echipă tânără, iar bugetul este limitat. Ne luptăm cu echipe care au făcut o serie de treansferuri, unele cu peste nouă, zece străine în lot. Suntem în grafic cu pregătirea, chiar dacă nu am putut susţine amicale, decât unele antrenamente comune, iar până la începerea campionatul vom încerca să punem la punct şi alte aspecte ce ţin de pregătire. Vom aborda campionatul cu lotul pe care-l avem la dispoziţie în acest moment”, a conchis Tadici.

sursa foto: prosport.ro

 

 

Leave a Comment