HC Zalău, învinsă la Slatina după ce a avut cinci goluri avans la pauză

HC Zalău a trecut dintr-o extremă în alta în partida susţinută miercuri dimineaţa, la Slatina, într-un meci contând din ultima etapă desfăşurată în acest an în Liga Naţională. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a avut o primă repriză aproape perfectă, iar după 30 de minute a condus cu 12 – 7 CSM-ul din Slatina.

După două goluri înscrise de Zalău, prin Sabrina Lazea şi Dana Abed Kader, gazdele au mmarcat primul gol printr-o aruncare de la şapte metri transformată de Oana Andrei. Slatina a beneficiat de cinci aruncări de la şapte metri în prima repriză, trei dintre ele fiind transformate, în timp ce Zalăul a beneficiat doar de una, transformată de Alexandra Severin. Echipa lui Tadici a marcat şi în inferioritate numerică, având două eliminări în prima jumătate de oră. Prima diferenţă de cinci goluri în favoarea Zalăului s-a înregistrat în minutul 21, când când Andreea Mihart a dus echipa oaspete la 9 – 4. În minutul 26, Sabrina Lazea a majorat avantajul Zalăului la şase goluri, 12 – 6, iar un minut mai târziu, slătinencele au redus din handicap, stabilind scorul pauzei.

Partea secundă a început cu o eliminare de două minute în tabăra Zalăului, iar până la finalul jocului au urmat încă cinci astfel de sancţiuni pentru zălăuance, care au fost nevoite să joace aproape o jumătate de repriză în inferioritate numerică.  Oaspetele au avut o singură eliminare pe parcursul reprizei secunde, una în care zălăuancele nu s-au mai regăsit ca în prima parte, iar gazdele au revenit şi au preluat conducerea spre final. Slatina a avut avans de trei goluri în ultimele minute, iar Zalăul nu a putut decât să revină la un singur gol în spate până la final, rezultatul fiind 20 – 19 în favoarea gazdelor.

Cea mai bună marcatoare a gazdelor a fost Adina Cârligeanu, o fostă jucătoare a Zalăului, cu cinci reuşite, iar de la Zalău, cele mai multe goluri au fost înscrise de Dana Abed Kader, opt la număr.

Următorul meci oficial pentru HC Zalău este programat în 7 ianuarie, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie.

sursa foto: Mircea Pauseniuc

 

 

 

One Thought to “HC Zalău, învinsă la Slatina după ce a avut cinci goluri avans la pauză”

Leave a Comment