Gală de box la Şimleu Silvaniei după mai bine de 40 de ani

Sala de sport „Măgura” din Şimleu Silvaniei va fi vineri după-amiaza gazda unui eveniment special. După 43 de ani, oraşul de la poalele Măgurii va găzdui o nouă gală de box. Evenimentul este organizat de Primăria Şimleu Silvaniei şi Clubul Sportiv Municipal Zalău, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi Primăria Zalău.
„Ne-am dorit foarte mult ca boxul să renască la Şimleu Silvaniei, pentru că şi acolo sunt copii talentaţi, dornici să „îmbrăţişeze” această „nobilă artă”. Este un prilej de bucurie atât pentru noi, cât şi pentru şimleuani faptul că, după mai bine de 40 de ani, Şimleu Silvaniei va găzdui o gală de box. Sperăm să fie un eveniment frumos şi să avem parte şi de un public numeros”, ne-a declarat Adrian Popuţea, antrenor-sportiv în cadrul secţiei de box a CSM Zalău.
Gala va cuprinde aproximativ 20 de meciuri, iar cluburile participante sunt: Crişul Oradea, Gym Strong Oradea, CSM Cluj, Speranţa Jucu, Dacia Orăştie, CSM Hunedoara, Box Club Ruben Stoia, CSM Hunedoara, Box Club MLG Zalău şi CSM Zalău.
Şase din sportivii care vor reprezenta clubul zălăuan la această competiţie sunt şimleuani.
CSM Zalău a înfiinţat secţie de box la Şimleu Silvaniei în urmă cu câteva luni, iar în tot acest timp, 5 dintre sportivii acestei secţii au obţinut medalii la „Naţionale”.
Ultima gală de box în Şimleu Silvaniei s-a desfăşurat în 1975, când în ring a urcat şi Ioan Dragoş, antrenor în cadrul secţiei de box de la CSM Zalău.
Înaintea galei de vineri va avea loc şi o conferinţă de presă la care va di prezent şi primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş.

Leave a Comment